Új kínai beruházásokról szóló bejelentések várhatóak

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter előrevetítette, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal jövő nyárra elkészülhet, és a fejlesztések öt új logisztikai, vasúti és töltőhálózat-projekttel folytatódhatnak, melyek részleteiről Orbán Viktor miniszterelnök fog hamarosan tájékoztatást adni.

A nemzetgazdasági miniszter egy rendezvényen beszélt a kínai-magyar kapcsolatok jövőbeli kilátásairól, és kiemelte, hogy a kormány célja, hogy újabb belföldi projektek kerüljenek a társfinanszírozású beruházások listájára. Nagy Márton szerint ezek a fejlesztések hozzájárulhatnak Magyarország logisztikai kapacitásainak növeléséhez.

A Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése mellett felmerült egy magasvasút építésének lehetősége is, amely összeköthetné a Liszt Ferenc Repülőteret Budapest belvárosával.

Nagy Márton hangsúlyozta, hogy Magyarország minden szükséges adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy a kínai áruk európai logisztikai központjává váljon, hiszen az ország fekvése kiváló, infrastruktúrája fejlett, és a befektetői környezet is versenyképes európai szinten.