Az átlagosnál jóval hűvösebb idővel zárul a hét

A hét utolsó munkanapján a keleti tájakon elszórtan záporok várhatók, míg másutt növekvő felhőzet mellett helyenként záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak.

Pénteken a napsütést gomolyfelhő-képződés és északnyugat felől érkező fátyolfelhőzés zavarhatja meg, amely az Észak-Dunántúlon délutánra vastagodhat. Az ország északnyugati részén záporok, esetleg zivatarok is előfordulhatnak.

A nyugatias, majd délnyugatira forduló szelek az északi megyékben élénk, erős lökésekkel érkezhetnek, záporok és zivatarok környékén akár viharos erejűek is lehetnek.

A hőmérséklet a nap folyamán 12 és 17 fok között alakul, míg késő estére 3 és 10 fok közé hűl a levegő.

Győr-Moson-Sopron megyére zivatar miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adtak ki, ahol a villámlás mellett szélerősödés, jégeső is előfordulhat.

Az Időkép jelentése szerint bár időjárási front nem várható, a kettős front érzékenyeknél különféle tünetek jelentkezhetnek. A hideg reggelek miatt felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi bántalmak, és a nap folyamán is előfordulhatnak fejfájás, görcsös panaszok, vérnyomás problémák, valamint keringési panaszok.

A szeles időjárás a fejfájásos panaszokat fokozhatja, ingerlékenységet és nyugtalanságot okozhat. A hő- és komfortérzet alacsony szintje miatt nagy a megfázásveszély, ezért réteges öltözet viselése ajánlott.

Szombaton keleten, délkeleten hosszabb napos időszakokra, máshol gyakrabban megnövekedett felhőzet mellett záporokra, néhol zivatarokra számíthatunk. Az északira, északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, nyugaton és északnyugaton erős északi-északnyugati széllökésekre is számítani kell. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között várható.

Vasárnap jobbára közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás, a nyugati, az északnyugati és az északkeleti tájak kivételével többfelé kialakulhat eső, zápor. Az északi, északnyugati szél sokfelé megerősödik, helyenként a Dunántúlon és északkeleten viharossá fokozódik. Hajnalban -2 és +7 fok közötti hőmérsékletre ébredhetünk, délután a Dunántúlon 8 és 13, máshol 13 és 18 fokot mérhetnek a hőmérők.

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, majd a nap második felében felszakadozik, gomolyosodik a felhőzet. Szórványosan eleredhet az eső, záporeső. Helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. Hajnalban általában 1 és 6 fok várható, de a szélcsendes részeken -3 és 0 fokot is mérhetnek. A délutáni órákban 8 és 16 fok valószínű, nyugaton, délnyugaton lesz a hidegebb, keleten, északkeleten az enyhébb idő.

Kedden viszont szárazabb lehet az idő, ezen a napon csak néhol fordulhat elő kisebb eső, gyenge zápor.