A Veszprém kiesett a Bajnokok Ligájából

A Telekom Veszprém kézilabdacsapata nem jutott tovább a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, miután 33-28-ra vereséget szenvedett az Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

A magyar csapat hazai pályán szerzett egy gólos előnye nem bizonyult elegendőnek a dániai visszavágón. A Veszprém a párharc első mérkőzésén múlt csütörtökön 32-31-re diadalmaskodott, de összesítésben négygólos hátrányba került. A veszprémi csapat 2014-ben jutott el először a sorozat négyes döntőjéig, és most először fordul elő, hogy két egymást követő évben is lemarad a Final Fourról.

A második meccsen a Veszprém gyors játékkal kezdett és 6-3-ra meg is lépett, azonban ezután az Aalborg vette át az irányítást. Mads Hoxer Hangaard vezérletével a dán csapat előbb egy 4-0-s, majd egy 5-1-es sorozattal fordított, és a félidőre 18-14-es előnnyel vonulhattak.

A második félidőben az Aalborg tovább növelte előnyét, és a 15. perctől kezdve már nem is adta ki a kezéből a vezetést. A Veszprém próbálkozott, de a 52. percben már négy gólos volt a különbség, ami előrevetítette a kiesést. Momir Ilic vezetőedző szerint a csapatnak megvolt az esélye a visszatérésre, de két lerohanásnál eladott labdák döntőnek bizonyultak.

Az Aalborg győzelméhez Mads Hoxer Hangaard kilenc, Thomas Sommer Arnoldsen hat góllal, míg Niklas Landin 14 védéssel járult hozzá. A Veszprém oldalán Mikita Vajlupov hat, Omar Jahja öt gólt szerzett, Rodrigo Corrales pedig tíz védéssel zárta a mérkőzést. Ludovic Fabregas, a Veszprém beállósa, négy lövési kísérletéből csak egyet értékesített, és saját felelősségét is érezte a kiesésért, hangsúlyozva, hogy fontos játékosnak tartja magát a csapatban.

Ez volt a két csapat nyolcadik egymás elleni tétmérkőzése, amely során a Veszprém négy győzelem mellett immár negyedszer szenvedett vereséget az Aalborggal szemben. A csalódott veszprémi csapat most a szezon erős befejezésére és a következő idényre koncentrál, ahol az új játékosokkal kiegészült keret további összeszokására és a közös álmok elérésére törekszik.

Az Aalborg sportigazgatója, Jan Larsen lelkendezve nyilatkozott a továbbjutás után, kiemelve, hogy a csapat különleges és képes lehet megnyerni az egész sorozatot. Henrik Møllgaard, az Aalborg 39 éves játékosa szerint a Veszprém legyőzése az egyik legnagyobb dolog, tekintettel a magyar csapat anyagi lehetőségeire és összeállítására. Az Aalborg eddig egyszer, a 2020-21-es szezonban jutott el a Final Fourba, akkor ezüstéremmel zárt. A Veszprém egymást követő második évben maradt le a Final Fourról.