Török Ádám életművének kiállítása a Rockmúzeumban

Egy évvel ezelőtt veszítettük el a magyar progresszív rock és jazzrock egyik meghatározó alakját, Török Ádámot, de most a Rockmúzeum kiállítása segít felidézni emlékét. Hangszerek, fellépőruhák és számos ereklye mellett több tucat fotó is helyet kapott a tárlaton, amelyet a zenész tiszteletére rendeztek be. A kiállítás megnyitóján a család és barátok nosztalgiázással enyhítették a szívbe markoló évforduló fájdalmát, mintha Török Ádám maga is jelen lett volna.

A megnyitón felcsendült Török Ádám és a Mini egyik örökzöld slágere, a "Hívj fel!", amely különösen megérintette Takács Tamást, a Karthago, a Senator és az East zenekarok egykori tagját. Takács elmondta, hogy hiányzik neki a barátja, és büszke arra, hogy kölcsönös volt a szeretetük. Születésnapokon mindig fel szokták hívni egymást, de most már nem tudja megtenni ezt a gesztust.

Papp Gyula, az Újszínház zenei vezetője, viccesen megjegyezte, hogy bár teljesen más világokban éltek, barátságukat semmi sem tudta megtörni. Szeretetteljes emlékeket idézett fel, és elmondta, hogy még mindig beszélgetnek Török Ádámmal, aki nem volt hívő, de most mégis válaszol neki.

Németh Károly billentyűs, aki közel öt évtizeden át dolgozott együtt Török Ádámmal, meghatódva beszélt arról, hogy bár Ádám elment, a zenéjén keresztül mindig velünk marad. A Mini zenekart tovább viszi, és próbákon, koncerteken mindig megemlékeznek róla, felidézve a régi szép emlékeket.