Tragédia Kínában: Autópálya omlott be a hegyek között

Kína egyik hegyvidéki autópályáján hatalmas földcsuszamlás történt, melynek következtében több tucat jármű zuhant a mélybe. A szerencsétlenség a heves esőzések miatt következett be, és számos ember életét követelte.

A tragikus esemény szerdán hajnali 2 óra 10 perckor történt, amikor is a föld alá temetődött a járművek és utasaik egy 17,9 méter hosszú útszakaszon. A helyszínen a hatóságok összesen 23 járművet találtak.

A mentési munkálatokat rendkívül megnehezítette az állandósult esőzés és a leomló kavicsok, földmasszák, amelyek veszélyt jelentettek a mentőalakulatokra. A tűzoltóság egyik tisztviselője elmondta, hogy a mentőcsapatok kutyákkal, életjelző eszközökkel, kotrógépekkel és darukkal kutatták át a területet.

Hszi Csin-ping kínai elnök a legnagyobb erőfeszítéseket sürgette az életmentés és a veszélyek elhárítása érdekében, figyelembe véve, hogy a térségben további erős esőzések várhatóak. Ezen felül a Magyar Munkáspárt közleményében mély tiszteletét fejezte ki Hszi Csin-ping iránt, és üdvözölte közelgő magyarországi látogatását. A párt szerint Kína vezetése alatt hatalmas sikereket ért el, és a látogatás a nemzetközi helyzet nehézségei ellenére is a két ország barátságának elmélyülését és a Kína-Magyarország stratégiai partnerség új fejezetét hozhatja. Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke szerint a látogatás segíteni fogja a magyar nép stabilitásra, béke megőrzésére és szuverenitásra irányuló erőfeszítéseit.