Russell Crowe új ördögűzős horrorjának előzetese sokkolni fog

Idén nyáron debütál a mozikban Russell Crowe legújabb filmje, The Exorcism, melynek frissen érkezett előzetese már sejteti a várható borzongást.

Russell Crowe nem először vállal szerepet horror műfajában, hiszen korábban a A pápa ördögűzője című filmben is láthattuk. Az új produkcióban egy Anthony Miller nevű problémás színészt formál meg, aki egy horrorfilm forgatása során kezd el furcsa viselkedést tanúsítani. A karakter lánya tanácstalan, nem tudja eldönteni, hogy apja a régi szenvedélyeinek esett-e újra áldozatul, vagy valami sokkal sötétebb erők munkálkodnak a háttérben.

A The Exorcism amerikai premierjének dátuma június 7-re van kitűzve, azonban még nincs információ arról, hogy a magyarországi közönség mikor láthatja a vásznon. Ezzel szemben Crowe egy másik filmje, Maga a pokol, már április 25-től látható a magyar mozikban, mely egy akciófilm, és a középszerű trailer ellenére a film maga több mint korrekt lett.

Maga a pokol története egy zöldfülű drónkoordinátort, JJ Kinney-t (Liam Hemsworth) követi, aki egy harcedzett csapatban találja magát a Fülöp-szigeteki dzsungelben, ahol egy CIA-s kémet kell kimenekíteniük. A csapat tagjai között van John Sweet főtörzsőrmester (Milo Ventimiglia), Abell őrmester (Luke Hemsworth), és Bishop őrmester (Ricky Whittle). A küldetés során a csapat Russell Crowe által alakított Grimm Reaper karakterének távvezérelt drónjaira szorul, amikor a helyzet váratlanul veszélyessé válik.

Crowe karaktere, Grimm Reaper, egy cinikus, önfejű, néha toxikus öregedő-túlsúlyos fickót hoz életre, aki pofátlanul jól érzi magát a szerepben. A film erős és emlékezetes párbeszédekkel indul, és bár a cselekmény kiszámítható, a színészi játék és a humorizálások emelik a produkciót. A film véres jelenetei és akciódús fordulatai ellenére Crowe még érzelmi töltetet is képes vinni a történetbe.

A Maga a pokol pozitív meglepetést okozott, és bár nem valószínű, hogy második részt kap, popcorn és kóla mellé tökéletes oldschool akcióélményt nyújt. A film 7/10-es értékelést kapott, és szinkronnal tekinthető meg a magyar mozikban.