Gödöllői templomnál készülődtek a katonák: területvédelmi toborzás és gerillaharcra felkészítés

Gödöllőn a Szent Háromság templom környékén feltűnő katonai jelenlét volt tapasztalható kedden délután, ahol az MH vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred csapatzászló-adományozó ünnepségének előkészületei zajlottak.

Az eseményen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter is részt vett és beszédet mondott. A miniszter bejelentette, hogy hamarosan nagyszabású toborzás kezdődik, melynek keretében a területvédelmi egységeket többek között gerillaharcra is felkészítik. Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte, hogy a területvédelmi tartalékos rendszer keretét már teljessé tették, és a következő lépés az építkezés lesz. A cél az, hogy minél többen csatlakozzanak Magyarország védelméhez, és részesei legyenek "ennek a nagy családnak, amely nem csak embert próbál, de embert farag".

A honvédelmi miniszter beszédében részletezte a hivatásos és a területvédelmi tartalékos rendszer közötti kiegészítő viszonyt. A hivatásosok a haderő gerincét adják high-tech eszközökkel és bázisokon, míg a tartalékosok a könnyű fegyverzetükkel az ország szerteágazó védelmét biztosítják. Ezek a tartalékosok felelnek saját környezetük, otthonuk védelméért, legyen szó objektumvédelemről vagy gerillahadviselésre való felkészülésről.

: (MTI/Blikk)