A MÁV székházának költözése: részletek a tervezett áttelepülésről

Meleg János, a Vasutas Szakszervezet elnöke beszámolt a MÁV székházának költözéséről, melynek során a vállalat több helyszínre szervezi át munkavégzését május 6. után. A költözés részleteiről egy múlt heti egyeztetésen számoltak be, melyen részt vett Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium miniszterhelyettese, Pafféri Zoltán, a vasúttársaság vezérigazgatója, valamint a szakszervezeti vezetők.

A MÁV START Zrt. székházának költöztetése május 6-án kezdődik, a MÁV szakmai egységei és vezetése a Magyar Telekom Könyves Kálmán körúti székházába költöznek át. A költözés során a vezérigazgatóság 2100 fős létszámából közel 700 ember érintett.

A MÁV 400 fős pályaüzemeltetési egysége a Mol Nyrt. egykori székházába, az Október huszonharmadika utcába költözik. Mivel az épület felújítás alatt áll, a beköltözésre június előtt nem kerülhet sor, így az érintettek otthonról dolgoznak majd a munkálatok befejezéséig.

A MÁV-Volán csoport szolgáltató központjának mintegy 700 dolgozója továbbra is home office-ban dolgozik, a központ új helyszínére a MÁV közbeszerzést írt ki. Az előzetes információk szerint az MKB XIII. kerületi irodaháza lehet a befutó, de mivel itt is szükség lesz felújításokra, a beköltözés legkorábban szeptemberben várható.

A MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szerint a csoportirányítási és támogatási területek költözése két ütemben, gyorsan zajlik, és június elejéig befejeződik.

Körülbelül 200 ember kerül külsős szolgálati helyekre, például a bérszámfejtés egyik szervezeti egysége a MÁV Kerepesi úti igazgatósági irodaházába költözik. A MÁV célja, hogy az egyes irodaházakban olyan elhelyezést biztosítson, ahol a szorosan együttműködő szervezeti egységek egy helyre kerülhessenek.

Az egykori MÁV-székház értékesítésére már 2019-ben többször is kísérletet tett az MNV egy nyilvános és átlátható online aukciós felületen, az adásvételi szerződést pedig 2021 végén kötötték meg.