Őrizetbe vették a miskolci gyilkosság gyanúsítottját

A Miskolcon történt emberölés ügyében a rendőrség őrizetbe vett egy 25 éves férfit.

Május 4-én, a hajnali órákban Miskolc, Tiszai pályaudvar előtti Kandó Kálmán téren egy nő holttestére bukkantak, mely eset kapcsán idegenkezűség gyanúja merült fel. A nő holttestére az első vágány és egy bokor között találtak rá, ami alig 50 méterre van a perontól. Az RTL Híradó információi szerint a 45 év körüli nő hajléktalan lehetett, és testén sérüléseket találtak, agyonverhették.

A rendőrség ezért haladéktalanul elindította a büntetőeljárást. A nyomozás során a rendőrök nagy erőkkel és minden részletre kiterjedően dolgoztak, ami eredményeképpen még aznap azonosították és elfogták a gyanúsítottat. A 25 éves férfit a bűncselekmény elkövetésével összefüggésben őrizetbe vették.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a gyilkosság ügyében további részleteket a 2024. május 6-án esedékes sajtótájékoztatón kíván nyilvánosságra hozni.

Bő két héten belül ez a harmadik haláleset, aminek egy nő az áldozata. Szentesen április 25-én az utcán találták meg egy 52 éves nő holttestét. Ott is nyomozás indult emberölés miatt, a gyilkosság gyanúsítottját, egy 22 éves helyi lakost péntek éjjel a város környéki erdőben találták meg holtan.

Április 28-án pedig a Pest megyei Aszódon, szintén közterületen, egy társasház előtt találták meg egy 34 éves piliscsévi nő holttestét. Róla azóta kiderült, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Pátroha községben egy ötvenes éveiben járó házaspár lényegében rabszolgaként dolgoztatta. Az 57 éves H. Bélát és 54 éves feleségét, akik nem tettek vallomást az ügyben, többek között halált okozó testi sértéssel gyanúsítják.