További válaszokat vár a Megoldás Mozgalom a kegyelmi botránnyal kapcsolatban!

A párt az ügy kirobbanása napján az elsők között nyilvánította ki együttérzését a bicskei gyermekotthonban történt borzalmak áldozatainak - emlékeztet közleményében a MEMO.

A párt a politikai felelősségre vonásnál is fontosabbnak tartja, hogy a kormány az Alaptörvényben, illetve a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényben határozottabban lépjen fel a kiskorúak védelme, érdekei mellett, valamint azonnal kezdjen egyeztetést az áldozatok erkölcsi és anyagi kártalanításának lehetőségeiről!

A Megoldás Mozgalom felszólítja a kormányt, hogy kezdeményezze az Alaptörvény módosítását, amely lehetővé teszi, hogy a kegyelmi ügyek nyilvánosak legyenek, a mindenkori államfőt pedig jogszabály kötelezze a kegyelmi döntéseinek indoklására!

A Megoldás Mozgalom csatlakozik ahhoz a jogos társadalmi igényhez, hogy a mindenkori államfőt közvetlenül, az állampolgárok válasszák. Hisszük, ez az egyedüli garanciája annak, hogy újra pártoktól független, az összmagyarságot képviselő köztársasági elnöke legyen az országnak.

A párt az érdemi változások meghozásáig minden olyan békés demonstrációt, tiltakozó akciót támogat, amely elősegíti, hogy egy demokráciában soha ilyen ne történhessen meg újra! A Mozgalom nem kíván rátelepedni a jószándékú civilek kezdeményezésére, így arra kéri követőit, szimpatizánsait, hogy kizárólag magánemberként csatlakozzanak a február 16-i tiltakozáshoz!

Fotó: Facebook / MEMO