„Nem vagyok köteles bármit is mondani” – a Fradi edzője nem akart nyilatkozni csapata döntetlenje után

A Ferencváros kézilabdacsapata döntetlent ért el a NEKA ellen, ami a bajnokság végeredményében még hiányozhat majd. Pásztor István, a Fradi vezetőedzője nem kívánta értékelni a mérkőzést, míg Nagy Bence kiemelte a csapat hibáit és a játékvezetők döntését.

A Ferencváros kézilabdacsapata 30-30-as döntetlent játszott a NEKA otthonában, Balatonbogláron. Pásztor István, a Fradi vezetőedzője a mérkőzést követő sajtótájékoztatón gratulált a hazaiaknak és kollégájának, Sótonyi Lászlónak, de a meccs részleteiről nem kívánt nyilatkozni. "Ne haragudj, de nem vagyok köteles bármit is mondani a sajtótájékoztatón sem, úgyhogy én nem szeretnék többet mondani erről a meccsről" – fogalmazott Pásztor.

Nagy Bence, aki a mérkőzésen 14 gólt szerzett, bőbeszédűbben nyilatkozott. Szerinte a csapat sérülések miatt fáradt volt, és az ellenfél ezt kihasználva sok hibát erőltetett ki belőlük. "Az utolsó fél percben én azt éreztem, hogy a játékvezetők nem hagyták, hogy mi kapura lőjünk. Az egész szezonunk most erre ráment" – mondta Nagy, utalva arra az esetre, amikor a Fradi négy másodperccel a vége előtt szabaddobást kapott, de a játékvezetők, Altmár Kristóf és Horváth Márton, szabálytalanságot ítélve meg, beavatkoztak, és a mérkőzés véget ért.

A Fradi jelenleg az Európa Kupa-elődöntő szombati visszavágójára készül, és a bajnokságban a bronzéremért verseng a Tatabányával. A két csapat azonos pontszámmal áll, de a Tatabánya egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, és az egymás elleni eredmények alapján előnyben van. Ezzel szemben a PLER férfi kézilabdacsapatának utánpótlása kiemelkedő eredményeket ért el, hiszen az U18-as és az U20-as csapat is bejutott az országos négyes döntőbe, amit a klub hivatalos honlapja szerint egyetlen más klub vagy akadémia sem mondhat el magáról. Császár Ferenc, az U20-as csapat vezetőedzője büszkén nyilatkozott, hogy harmadszor is sikerült a Final Fourba jutniuk, ráadásul egy majdnem teljesen új csapattal. A PLER U20-as csapata a Keleti csoport első két helyének valamelyikén végez, míg az U18-asok már korábban biztosították helyüket a döntőben, jelentős pontelőnnyel a második Szeged és a harmadik Gyöngyös előtt.