Még idén új résszel tér vissza a kedvenc lovagszimulátorunk

A Kingdom Come: Deliverance folytatása, a Kingdom Come: Deliverance 2 még 2024-ben érkezik PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re.

A Warhorse Studios csapata sok nehézségen ment keresztül, mire a középkori lovagszimulátoruk, a Kingdom Come: Deliverance napvilágot látott. A projekt 2009-ben indult, de a befektetők nem látták benne a potenciált, amíg Zdenek Bakala cseh milliárdos támogatására nem találtak. A Kickstarteren indított közösségi finanszírozási kampány során a játékosok 2 millió dollárral segítették a projektet, ami végül 2018-ban jelent meg a Deep Silver kiadásában.

A játék története 1403-ban, a Cseh Királyságban játszódik, ahol a főhős, Henry családját a magyar király, Zsigmond zsoldosai ölik meg. Henry bosszút esküszik, és megfogadja, hogy megdönti a trónbitorló uralmát. A játék fő missziói élvezetesek és fordulatosak, de a mellékküldetések és technikai hibák árnyékolták be a játékélményt, valamint a zárfeltörési rendszer is kritikát kapott.

A Kingdom Come: Deliverance 2 a kreatív direktor, Daniel Vavra szerint olyan folytatás lesz, amilyennek az első részt is elképzelték, de akkor még nem álltak rendelkezésre a szükséges erőforrások és tapasztalatok. Az új részben a térkép kétszer akkora lesz, az átvezető videók hossza háromról öt órára nő, és egy eposzi méretű történetet ígérnek.

A cselekmény ott folytatódik, ahol az első rész véget ért, Henry és társa, Sir Hans Capon is visszatérnek, de ezúttal a kisemberek problémái helyett királyi ügyek kerülnek előtérbe. A játékban egy úgynevezett „reputation system” lesz, amely a főszereplő, vagyis a játékos döntéseire fog reagálni.

A fő helyszín Kuttenberg lesz, egy óriási cseh város, amelynek megalkotása a művészeti direktor, Viktor Höschl szerint a legnagyobb kihívást jelentette. Az új játék továbbra is a hiperrealisztikus, történelmileg hű megközelítést követi, és a fejlesztésben történészek, egyetemi professzorok, múzeumok, valamint vallási és etnikai szakértők is közreműködnek.