Trump a feleségét kímélte volna a botrányos hírektől

Donald Trump volt amerikai elnököt azzal vádolják, hogy rendszeresen meghamisította pénzügyi beszámolóit, és a harmincnégy rendbeli visszaélés mindegyikében ártatlannak vallotta magát. Hope Hicks, aki 2016-ban Trump kampányszóvivője volt, és később kétszer is betöltötte a Fehér Ház kommunikációs igazgatói posztját, tanúként szolgált a New York-i perben.

Hicks a tanúvallomásában elmondta, hogy „nagyon ideges” volt, és a meghallgatás végére szemmel láthatóan megrendült. Beszámolt a 2005-ös hangfelvételről is, amelyen Trump arról beszélt, hogy „a nemi szervüknél megragadhatja a nőket”, mert híres. Hicks azt mondta, hogy „egy kicsit megdöbbent”, amikor ez kiderült, és úgy érezte, hogy „ebbol hatalmas botrány lesz”.

Amikor a Washington Post riportere, David Fahrenthold szembesítette a stábot a felvétellel, Hicks azonnal figyelmeztette a kampány több vezetőjét, köztük Steve Bannon-t is. Hicks azt állította, hogy ő volt az első, aki a stábon belül felhívta a figyelmet a szalagra, és egy emailben azt írta, hogy „Meg kell hallgatnom a felvételt, hogy biztos legyek benne. Tagadni, tagadni, tagadni”.

A tanúvallomás során Hicks kifejtette, hogy a felvétel nyilvánosságra kerülése után Trump úgy reagált, hogy „ez nem úgy hangzott, mintha ő ilyesmit mondana”, és szerinte az elnökjelölt úgy érezte, „ez teljesen szokványos beszélgetés két férfi között”.

A bíróság később Trump magánéleti viszonyairól is kérdezte Hickset, beleértve a kapcsolatát a Playboy-modell Karen McDougallal és a pornószínésznő Stormy Daniels-szel. Hicks szerint Trump aggódott amiatt, hogy a felesége mit szól majd ezekhez a hírekhez, és arra kérte őt, hogy gondoskodjon arról, hogy aznap reggel ne szállítsák ki az újságokat a rezidenciájukra.

Hicks megerősítette, hogy a Trump „szokványos beszélgetéséről” szóló Access Hollywood felvétele nagyobb érdeklődést váltott ki, mint a félrelépésekről szóló hírek. Ezt a Wall Street Journal újságírója is megerősítette neki.

Donald Trump idén is videóüzenetet küldött a CPAC Hungary konferenciára, ahol arról beszélt, hogy egy „epikus küzdelem” zajlik a kultúránk, szuverenitásunk és életmódunk megőrzéséért. Optimistán kijelentette, hogy „Alig várom, hogy újra szorosan együtt dolgozhassak Orbán miniszterelnök úrral, miután leteszem az elnöki esküt az Egyesült Államok 47. elnökeként”.