Vizézy Dávid leállítaná a Karácsony Gergely által megígért fejlesztést

Vizézy Dávid, az LMP által jelölt főpolgármester-jelölt, kijelentette, hogy ha megválasztják, leállítja a Karácsony Gergely által ígért Clark Ádám tér újbóli átépítését, és a forrásokat a külső kerületek fejlesztésére fordítaná.

Vitézy Dávid szerint Budapest fejlesztési forrásai túlzottan a belvárosra koncentrálódnak, és ezt a gyakorlatot szeretné megváltoztatni. A politikus a Lánchíd budai hídfőjénél állva kritizálta a Clark Ádám tér korábbi átépítéseit, és azt ígérte, hogy a terület harmadszor történő átalakítása helyett a külső kerületek fejlesztésére helyezné a hangsúlyt. A váralagút előtt tartott tájékoztatóján Vitézy arra is felhívta a figyelmet, hogy a budapestiek háromnegyede a körúton túl él, mégis a pártpolitika a külső kerületeket hagyja magukra. A politikus saját üzeneteit közvetítő molinókat is kifüggesztett az alagút felett.

Vitézy Dávid a múlt hét csütörtökön mutatta be 101 pontból álló programját, amelynek keretében a külső kerületek fejlesztését részletezte. Az LMP jelöltje szerint a belváros turizmusból származó bevételeit a külső kerületek turisztikai kínálatának erősítésére és a turizmussal érintett kerületekben a káros hatások csökkentésére kellene fordítani. Az Európa Kulturális Fővárosa projekt mintájára létrehozná az Év Kulturális Kerülete kezdeményezést, amelynek célja, hogy a külső kerületek pályázhatnának, és az adott évben a győztes kerület kerülne a közfigyelem középpontjába.

A főpolgármester-jelölt ígéretei között szerepel, hogy a közösségi közlekedést versenyképessé teszi az autózással Budapest bármely két pontja között. Ezt egy expresszbusz-hálózat kiépítésével, valamint a budai alsó rakpart bekapcsolásával a közlekedési hálózatba kívánja megvalósítani. Emellett az útfelújítások volumenét is megtízszerezné, mivel a legrosszabb állapotú utak a külső kerületekben találhatók.

Vitézy Dávid a BKK rendészet felállításának terve kapcsán is megosztotta véleményét, amikor Karácsony Gergely miatt kritikát fogalmazott meg. A jelölt szerint a rendészet felállítása azoknak az utasoknak és járművezetőknek is segítséget nyújthatna, akik a közlekedési eszközökön tapasztalható rendellenességek miatt kényelmetlenül érzik magukat.