Lelőtte szomszédját egy idős férfi Bács-Kiskun vármegyében

Évek óta tartó rossz viszony csúcsosodott ki egy légpuskás lövöldözésben Bács-Kiskun vármegyében, ahol egy idős férfi megsebesítette szomszédasszonyát. A nőt műtéti úton kellett meggyógyítani, a férfi pedig hamarosan bíróság elé áll.

A kunszentmiklósi rendőrök már tavaly áprilisban megkezdték a nyomozást egy 79 éves apostagi férfi ellen, aki légpuskával lőtte meg szomszédasszonyát. A nyomozás befejeződött, és az ügy iratait továbbították az ügyészségnek.

A rendőrségi közlemény alapján az incidens 2023. április 18-án történt, amikor a 77 éves asszony a kertjében dolgozott. Hirtelen fájdalmat érzett a bal alkarjában, kiderült, hogy légpuskából származó lövedék találta el. A sérültet kórházba szállították, ahol az orvosok műtéti úton távolították el a lövedéket.

A nyomozás során fény derült arra, hogy a támadó a sértett szomszédja volt. A két szomszéd közötti viszony hosszú ideje feszült volt, és a sértettnek a gyanúsított élettársával is több nézeteltérése volt. A rendőrség házkutatást végzett a gyanúsított otthonában, ahol a légpuska mellett egy pisztolyt és közel 300 lőszert is találtak, melyeket lefoglaltak.