A Paloznaki Jazzpiknik programja: világsztárok a Balaton-felvidéken

Idén augusztus 1-3. között kerül megrendezésre a 12. Paloznaki Jazzpiknik, ahol a brit díva, Izo FitzRoy és a karcos hangú Anastacia is színpadra lép, emellett a The Brand New Heavies és Tony Hadley is fellépnek, a zárónapon pedig a Morcheeba és az MF Robots zárja a fesztivált.

A Balaton-felvidéki jazzfaluban megrendezésre kerülő nemzetközi hírű butikfesztivál 0. napján Izo FitzRoy, a londoni zenei színtér egyik legfelkapottabb csillaga lép fel, aki harmadik stúdióalbumának turnéján tér vissza Magyarországra. Az ő előadása után Anastacia következik, aki a soul, a pop és a rock műfajait ötvöző „sprock-stílus” megalkotójaként ismert, és több mint 52 millió eladott lemezzel és több mint 225 díjjal büszkélkedhet. A napot Andrew J és Dan von Schulz DJ páros zárja.

A fesztivál második napján a magyar Belau duó nyitja a sort, majd a funky királya, a The Brand New Heavies következik, akik már korábban is felléptek a Jazzpikniken. Este Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori énekese idézi meg az 1980-as éveket, míg a napot az acid jazz és house zenei stílusokat ötvöző holland Kraak & Smaak zárja.

A zárónapon először a DrGEB & NoSha funk díva trió lép fel, majd a holland Son Mieux táncoltatja meg a közönséget. A nap egyik meglepetése a Morcheeba lesz, akik a lounge, a dub, a trip-hop, a blues és a downtempo elemeit ötvöző zenéjükkel hódítanak. Az MF Robots, amelynek egyik tagja a The Brand New Heavies együttes alapítója, Jan Kincaid, zárja a fesztivált.

A hazai jazz színtér is képviselteti magát a fesztiválon, többek között a Pénzes Máté és a Zseb, a The Qualitons és a New Fossils formációk révén. A Hangfoglaló Program keretében érkező zenekarok között szerepel a Gorg & Benzol, a Symbiosis 5 és Palágyi Ildikó, akik a magyar jazzélet aktív közreműködői.