Adam Driver megállítja az időt Coppola régóta várt új filmjének teaserében

Instagramon tette közzé Francis Ford Coppola az első teasert a régóta várt új filmjéhez, a Megalopolishoz, melyben Adam Driver a főszereplőt alakítja.

Francis Ford Coppola a Megalopolis című film első teaserét osztotta meg Instagramon, amelyben Adam Driver, aki Caesar szerepében tűnik fel, egy felhőkarcoló tetejéről készül leugrani, de a kritikus pillanatban képes megállítani az időt, így a zuhanást is. A rendező a videóhoz fűzött megjegyzésében feleségének, Eleanornak ajánlotta a filmet, aki 2024 áprilisában hunyt el, és a teaser megjelenését felesége születésnapjára időzítette.

A Megalopolisban Adam Driver egy idealista építészt formál meg, aki New Yorkot az ókori Róma mintájára kívánja újjáépíteni. A produkcióban olyan neves színészek is szerepelnek, mint Nathalie Emmanuel, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman, Dustin Hoffman, Jon Voigt, Giancarlo Esposito, Laurence Fishburne és Kathryn Hunter.

A film világpremierjére a Cannes-i Filmfesztiválon kerül sor májusban, ahol a Megalopolis a versenyprogram részeként debütál. A 138 perc hosszúságú sci-fi még forgalmazót keres, és a Cannes-i bemutató jelentheti majd az áttörést a rendezőnek.

Coppola egy korábbi interjúban elmondta, hogy már az 1980-as évek óta szeretné megvalósítani a Megalopolist, amelynek költségvetése 120 millió dollár körül mozog. A rendező saját zsebéből finanszírozta a projektet, még értékes szőlőültetvényeitől is megvált a film büdzséjének javára. A Megalopolis egy disztópikus világban játszódik, ahol Caesar (Driver) és a korrupt polgármester, Cicero (Giancarlo Esposito) feszülnek össze a romba dőlt város újjáépítésének kérdésében. Coppola azt reméli, hogy a Megalopolis olyan alkotás lesz, amelyet az emberek időről időre újra felfedeznek, megtekintenek és megvitatnak. „Újévkor ahelyett, hogy arról beszélsz, hogy felhagysz a szénhidrátokkal, azt szeretném, ha azt a kérdést járnánk körül, hogy a társadalom, amiben élünk az egyetlen lehetséges társadalom-e, amiben élhetnénk?” – fogalmazott Coppola a film kapcsán.