Carson Coma európai turnéra indul

A Carson Coma zenekar két hét alatt nyolc országban és tíz városban fog koncertezni, Bécstől Londonon át Münchenig.

Az együttes, amely idén ünnepelte ötödik születésnapját több mint tízezer emberrel az MVM Dome-ban, a fesztiválszezon és a nyárzáró Budapest Parkos koncertje után most az európai klubok színpadait veszi célba. Fekete Giorgio, a zenekar frontembere elmondta, hogy a magyarországi helyszínek mellett a külföldön élő magyar közösségek iránti növekvő érdeklődésre is reagálnak, az angol ATC ügynökséggel együttműködve, amely olyan előadókkal dolgozik, mint Nick Cave, Passenger és Big Thief.

A turné október 30-án Bécsben kezdődik, és olyan városokban folytatódik, mint Prága, Varsó, Berlin, Köln, Amszterdam, London, Párizs és Zürich, végül november 12-én Münchenben ér véget. Héra Barnabás, a zenekar dobosa és másik frontembere szerint ez lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi turnéja, és egyben egy nagyon veszélyes kaland is.

Barnabás hozzátette, hogy reményeik szerint a kint élő magyarokon kívül más nemzetiségű rajongóik is lesznek, és olyan meglepetésekben lesz részük, mint amikor egy holland csapat énekelte a dalszövegeiket. A zenekar angol nyelvű dalokkal is készül a turnéra. Mielőtt azonban elindulnának ezen az úton, szeptember 20-án a Budapest Parkban búcsúztatják a nyarat. A turné állomásaira a jegyértékesítés április 26-án 10 órakor indul a zenekar weboldalán.

Carson Coma EU turné 2024:

  • 2024.10.30. Bécs, Flex
  • 2024.10.31. Prága, Fuch2
  • 2024.11.02. Varsó, Chmury
  • 2024.11.04. Berlin, Frannz
  • 2024.11.05. Köln, Helios37
  • 2024.11.06. Amszterdam, Melkweg
  • 2024.11.08. London, Oslo
  • 2024.11.09. Párizs, Le Hasard Ludique
  • 2024.11.10. Zürich, Alte Kaserne
  • 2024.11.12. München, Hansa 39

Fekete Giorgio emlékeztetett arra, hogy a tavalyi koncertkörút fantasztikus élmény volt mind az együtt utazás, mind a koncertek szempontjából, például Berlinben egy rajongó odajött hozzájuk a koncert után, hogy "jó volt egy este erejéig újra otthon éreznem magamat". Nem meglepő módon a "Feldobom a követ" című daluk ment a legnagyobbat ezeken az estéken. A zenekar ötödik születésnapi koncertjét az MVM Dome-ban adta április elején, ami az arénázó hiphopelőadók tengerében nagy szó alternatív rockzenekarként, és felemelő volt látni az összecsókolózott tinédzsereket, akik számára a Carson Coma jelenti a magyar zenét. A turné kapcsán a zenekar Facebookon viccesen megjegyezte: „Szállás jöhet privátban, köszi:-))”.