iLogistic Kft. raktárterület-bővítése a CTPark Budapest Westben

A CTPark Budapest West logisztikai parkban az iLogistic Kft. további 2000 négyzetméterrel növelte raktárterületét, ezzel összesen 13 ezer négyzetmétert bérel a biatorbágyi parkban.

A CTP Linkedin oldalának közlése szerint az iLogistic már több éve bérlője a parknak, és a legutóbbi bővítéssel együtt már 13 ezer négyzetméternyi területet használhatnak. A bővítés eredményeként a cég a CTPark Budapest West BIA3 épületében foglal helyet. A területbővítés a 2024-es év első negyedévében valósult meg, amikor is a CTP további 2000 négyzetméterre szóló bérleti szerződést írt alá az iLogistic logisztikai szolgáltatóval. Ez a bővítés jelentős, tekintettel arra, hogy a Budapest és környéki raktárpiac üresedési rátája 2024 első negyedévében 8,9%-ra nőtt, ami 0,3 százalékpontos növekedést jelent az előző negyedévhez képest, és 3 százalékpontos növekedést éves összehasonlításban.

Az iLogistic Kft., amely 2006-ban alakult, az online kereskedelem logisztikai igényeire specializálódott. Tevékenységi körükbe tartozik a raktározás, komissiózás, expeditálás, valamint egyedi csomagok összeállítása és feladása. A cég bővítése ellenére a teljes bérlői kereslet a főváros és környékén 90 875 négyzetmétert tett ki, ami 15%-os csökkenést jelent az előző év azonos időszakában regisztrált volumenhez képest.

A Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fórumának (BIEF, BRF) tagjai által közzétett adatok szerint a nettó abszorpció - figyelembe véve az állományi felülvizsgálatot a fővárosban és környékén - 2024 első negyedévében -15 145 négyzetmétert, a regionális piacokon pedig -12 285 négyzetmétert tett ki. Az iLogistic Kft. bővítése tehát egy olyan időszakban történt, amikor a piaci körülmények nem feltétlenül kedvezőek, ami kiemeli a cég piaci pozíciójának erősségét és a CTPark Budapest West vonzerejét a logisztikai szektorban.