Wizz Air: Pozitív pénzügyi előrejelzések hatására emelkedett az árfolyam

A Wizz Air légitársaság árfolyama emelkedésnek indult a mai kereskedésben, miután a cég friss információkat közölt a március végével zárult pénzügyi évével kapcsolatban.

A társaság kiemelte, hogy a nettó eredménye és a bevétele is a korábban jelzett tartományon belül alakult, előbbi 350-370 millió euró, utóbbi pedig 5,0-5,1 milliárd euró között lehetett. A működési költségek növekedése lassabb ütemben történt, mint a kapacitás bővülése, ami az egy utasra jutó költségek csökkenését eredményezte a lezárt pénzügyi évben. A cég arra számít, hogy a folyó negyedévben és a 2025-ös pénzügyi évben a kapacitások közel azonos szinten maradnak az egy évvel korábbihoz képest, ami összhangban van a korábbi előrejelzésekkel.

A Wizz Air továbbá jelezte, hogy a működési eredmény és a működési cash flow emelkedését, valamint a nettó hitelállomány csökkenését várja az idei évben. A menedzsment optimizmusát fejezte ki a 2024-es nyári szezonra vonatkozóan, a férőhely-kihasználtság és a jegyárak pozitív alakulását figyelembe véve.

A légitársaság megerősítette, hogy továbbra is üzemeltet járatokat Izraelbe, de figyelemmel kíséri a biztonsági helyzetet. A társaság részvényei jelentős, 5,5 százalékos növekedést mutattak a reggeli kereskedés során.