Rubint Réka Kubában tapasztalatai

Rubint Réka fitneszedző szerint Kubában az életérzés csodálatos, ellentétben az országban uralkodó válsághelyzettel.

Rubint Réka, aki nemrég Kubában tartotta alakreform-táborát, a TV2 Mokka című műsorában beszélt arról, hogy az országban nem tapasztalta a válságot. A műsorvezető, Orosz Barbara által feltett kérdésre, miszerint zavarta-e a mélyszegénység és a luxus közötti kontraszt, Rubint azt válaszolta, hogy abszolút nem érzett ilyen ellentétet. Az életérzésről áradozva elmondta, hogy az olyan, mint amit az ember a filmekben lát, és az amerikai autók különösen lenyűgözték. Éjszaka nyitott kabriókban utazva énekelt és táncolt, miközben „folyt a rum és szólt a zene”.

Rubint hozzátette, hogy bár sokan figyelmeztették, hogy Kubában minden rossz és koszos lesz, valamint hogy a szállodákban nincs megfelelő ellátás, ő ezzel ellentétes tapasztalatokat szerzett. Kiemelte, hogy Kuba gyönyörű és fantasztikus, az ellátás megfelelő, és az ország várakozáson felül teljesített.

Ugyanakkor korábban beszámoltunk róla, hogy Kubában élelmiszerhiány van, és az ország az ENSZ-hez fordult segítségért. Az élelmiszer-vásárláshoz szükséges keményvaluta hiánya miatt jegyrendszer működik, és segélyszállítmányok érkeznek, például tejpor formájában. A válsághelyzetet súlyosbítja a turistaforgalom csökkenése, az USA-szankciók szigorodása, valamint a világpiaci energia- és élelmiszerárak emelkedése. Az áramszünetek is gyakoriak, amelyek akadályozzák a termelést, és az emberek már hozzászoktak az áruhiányhoz, hiszen ez a forradalom óta folyamatosan fennáll.