Coco Gauff és a rasszizmus elleni harc

A világhírű amerikai teniszező, Coco Gauff megosztotta a Time-nak adott interjúban, hogy fiatalon rasszista támadás áldozata lett Franciaországban, ami mélyen érintette.

Coco Gauff, az US Open-győztes és a női teniszezők legfrissebb világranglistáján jelenleg harmadik helyen álló sportoló, a Time magazinnak adott interjújában beszélt arról a megrázó eseményről, amikor 12 éves korában egy franciaországi tenisztornán horvát szurkolók narancshéjjal dobálták meg, és majomnak nevezték. Az incidens után Gauff sírt, de másnapra túllépett a történteken, és úgy vélte, hogy a támadók valószínűleg nem olyan környezetben nőttek fel, ahol a bőrszínbeli különbségeket elfogadták volna.

A fiatal teniszező az Egyesült Államokban az elmúlt években aktívan kiállt a faji igazságtalanság ellen, és a Black Lives Matter mozgalom kezdetekor emlékezetes beszédet is tartott. Gauff ebben arra szólította fel az embereket, hogy használják a hangjukat a változásért, és hangsúlyozta, hogy nem számít, hányan követik őket a közösségi médiában, a lényeg, hogy hallatszódjon a hangjuk.

2020 nyarán Gauff egy békés tüntetésen Floridában, Delray Beach városában mondott beszédet, amelyet a Black Lives Matter mozgalomhoz kapcsolódóan tartott, és amelyet a világsajtó is nagy figyelemmel kísért.