"Ez egy borzasztó nagy hazugság volt" - Szekér Gergő melegségének felvállalása

Szekér Gergő, az X-Faktor egykori versenyzője, nemrégiben élő adásban vállalta fel melegségét, és elárulta, miért tartott eddig a coming outtal.

Szekér Gergő, aki a 2018-as X-Faktorban vált ismertté, 29 éves korában döntött úgy, hogy nem akar tovább félelemben élni, és nyíltan vállalja a saját neméhez való vonzódását. Egy éve boldog párkapcsolatban él, és bár attól tartott, hogy a nyílt felvállalás hátrányosan érintheti karrierjét, eddig nem érkeztek negatív visszajelzések.

Gergő elmondása szerint korábban menedzsmentjével közösen heteroszexuális énekesként kellett magát feltüntetnie, ami marketingfogás volt. Ez a szerepvállalás számára egyfajta áldozatot jelentett, amit akkor természetesnek tartott, de ma már úgy véli, egy ilyen áldozatnak nem kéne természetesnek lennie. Az énekes azt is hozzátette, hogy anno ki kellett találniuk sztorikat arra, hogy ő egy hetero énekesnek legyen feltűntetve, ami "borzasztó nagy hazugság volt" és nagyon kellemetlenül érintette.

Az énekes azt is elmesélte, hogy a coming outja spontán döntés eredménye volt, amikor egy élő adásban olyan téma került szóba, amely kapcsán úgy érezte, itt az ideje a felvállalásnak. A baráti köre már régóta tudott a melegségéről, és kedvese is nyíltan vállalja, de civilként nem kíván a nyilvánosság elé állni. Szekér a "Reggeli" műsorban elárulta, hogy már egy ideje "páromnak" hívja a kedvesét, hogy ne hazudjon és önazonos maradjon, de mégis kimondjon valamit.

Szekér Gergő kiállása talán erőt adhat azoknak a fiataloknak, akik hasonló helyzetben vannak. Az énekes üzenete a nézőknek: a nem elfogadás tüzét nem szabad szítani, és a változásért néha erővel is ki kell állni. A műsorvezetők kérdésére beszélt arról is, milyen pozitív visszajelzéseket kapott eddig coming outja kapcsán. "Őszintén, amióta ez megtörtént én úgy vettem észre -de lehet, hogy egy buborékban élek-, hogy eddig nem történt semmi olyasmi, ami az én hátrányomat szolgálta volna. És egy picit meg is lepődtem, nekem is voltak prekoncepcióim. (...) Viszont pont az ellenkezője jött rengeteg kommentben és nagyon sok üzenetben, és borzasztóan boldog voltam tőle" – mondta az énekes.

Szekér hozzátette, hogy bár tartott attól, hogy hátránya származik majd a történtekből, egyelőre nem tapasztalt ilyesmit. "Attól féltem, hogy fel fognak hívni emberek, akár műsorkészítők, a munkámmal kapcsolatban, vágóként is dolgozom, vagy a barátaim, vagy koncertszervezők, hogy Gergő, most tök jó, hogy ezt kimondtad, nagyon gratulálunk, viszont innentől kezdve, mondjuk én nem tudlak téged egy-egy helyre behívni. Ami akár fenyegetheti az én megélhetésemet is" – magyarázta az egykori X-Faktor-versenyző.

Az énekes azt is elmondta, hogy a múlt heti adás után több helyről is pozitív visszajelzéseket kapott, és úgy véli, a változásért néha erővel is ki kell állni. "Nem szeretnék lángoszlop lenni, de ez egy ilyen klisémondat lesz: ha egyszer nem vagy Petőfi, akkor nem jön el a szabadság soha. Nem szeretek a végletekig elmenni, viszont a mérleg nyelvét csak akkor tudjuk visszanyomni, ha azt erővel nyomjuk vissza, sajnos" – fogalmazott Szekér Gergő.