Nem sztrájkolunk, hiszen a sztrájktörvény kiüresítése nem tesz lehetővé valódi sztrájkot, így ezen az úton nem érhetünk el eredményeket, nem vívhatunk ki az ügyünknek figyelmet, és nem is remélhetjük, hogy kéréseink értő fülekre találnak.

Nem mehetünk el azonban szó nélkül az időszerű problémák mellett, nem tehetünk úgy, mintha a rendszer jól működne, nem mondhatjuk azt, hogy elégedettek vagyunk, hiszen már csak az elhivatottságunk tart minket a pályán. És leginkább nem maradhatunk tiszta lelkiismerettel csendben akkor, amikor kollégáink veszítik el a munkájukat, diákok a tanáraikat azért, mert ők elég bátrak voltak ahhoz, hogy kiálljanak a közoktatásért.

Ezért 2022. 10. 05-én az iskola körül alkotott élőlánccal szeretnénk kifejezni azt, hogy meg kell óvni az iskolát, meg kell védenünk a közoktatást – olvasható a Facebook oldalon meghirdetett rendezvény leírásában.

Holnap reggel 7:10-kor várják az őket támogatókat a Vaskapunál. A megmozdulás 7:40-ig tart, hogy az oktatás 8 órakor megkezdődhessen, hiszen a szakmai elhivatottság és a gyermekek iránti elkötelezettség erősebb a saját érdekeiknél.

fotó: pixabay.com