Imponáló, favorithoz méltó győzelemmel kezdte a foci-Eb-t Németország

A 2022-es világbajnoki kiesés után a német labdarúgó-válogatott magabiztos győzelemmel tért vissza, ami javított a csapat iránti bizalmat. Lothar Matthäus pozitív nyarat jósolt, Toni Kroos visszatérése pedig tovább erősítette a csapatot.

A 2024-es Európa-bajnokság nyitányán a házigazda Németország óriási várakozások közepette lépett pályára Skócia ellen a müncheni Allianz Arénában. A német válogatott már az első percekben dominált, és a tizedik percben Kroos és Kimmich összjátéka után Wirtz talált be a skót kapuba. A folytatásban Gündogan és Havertz összjátéka után Musiala növelte a németek előnyét egy látványos góllal, elemi erővel lőve a léc alá a labdát.

A skótok nem tudták tartani a lépést, és bár egy büntetőt és egy gólt is érvénytelenítettek a videóbíró segítségével, a 43. percben egy újabb VAR beavatkozás után tizenegyest ítéltek, amit Havertz értékesített, miután Gündogan lábát rúgták el. Ekkor már 3-0 volt az állás az első félidőben.

A németek a második félidőben már nem erőltették a játékot, Nagelsmann kapitány több gólszerzőt is lecserélt a következő mérkőzésre való tekintettel. Ennek ellenére Füllkrug, aki 5 perccel korábban állt be, a 68. percben egy Gündogantól elpattanó labdát bombázott a kapuba, de az egyik gólját les miatt nem adták meg.

A skótok a meccs végén szépítettek egy Rüdiger öngóllal, de Emre Can a hajrában beállította az 5–1-es végeredményt, ezzel a házigazda erődemonstrációt tartott az Eb nyitányán.

A németek győzelmével Skócia továbbjutási esélyei csökkentek, ami a magyar válogatott számára kedvező lehet. Magyarország a svájci csapat ellen lép pályára szombaton 15 órától.