Gajdos Tamás ötödször is világbajnok lett Kínában, magyar női csapat aranyérmet nyert

A kínaiak által nagyon kedvelt Gajdos Tamás, aki korábban híradósként is ismert volt, ötödik alkalommal nyerte meg a Csengcsouban megrendezett öttusa-laserrun-világbajnokságot a saját korosztályában. A 66 éves sportoló sikere mellett a magyar női öttusacsapat is aranyérmet szerzett, amely Guzi Blanka, Erdős Rita és Bauer Blanka összeállításban diadalmaskodott.

Gajdos Tamás elmondása szerint meglepődött, amikor értesült a róla szóló beszámolók sokaságáról, de mivel másnap hazautazott, csak később, edzője által küldött tévériportokból és cikkekből értesült a sajtó figyelméről. A műsorvezető, aki már számos éremmel büszkélkedhet, köztük százzal csak a magyar bajnokságokból, és aki a szenior olimpiának is tekinthető masters Világjátékokon is négyszer állt a dobogón, még idén szeretne egy hatodik világbajnoki érmet szerezni.

A magyar női csapat sikerét Guzi Blanka ezüst-, Erdős Rita bronzérmével koronázta meg, mindketten olimpiai kvótát szerezve ezzel. Bauer Blanka a 10., míg a döntő negyedik magyar résztvevője, Gulyás Michelle a 18. helyen végzett. Egyéniben a dél-koreai Szong Szungmin győzött, aki kevesebb mint egy másodperccel előzte meg Guzi Blankát, szintén olimpiai kvótát szerezve.

Gajdos tervei szerint az ősszel Budapesten és Gyömrőn megrendezésre kerülő Masters öttusa-világbajnokságon szeretné megszerezni a hatodik világbajnoki címét, amely különleges lenne számára, mivel az első világbajnoki címét is Magyarországon nyerte, és a hatodikat szívesen nyerné meg a 66. születésnapja tiszteletére. A magyar női csapat sikere tovább erősíti a magyar öttusa sportág nemzetközi megítélését, és bizakodással tölti el a sportág hazai rajongóit a közelgő olimpiai játékok előtt.