Az én hazám – vallja Meghan Markle Nigériában

Meghan Markle, a sussexi hercegné Harry herceggel együtt Nigériába látogatott, ahol büszkén vállalta nigériai származását.

Meghan Markle és Harry herceg háromnapos nigériai látogatása során a helyiek különleges szeretettel és rajongással fogadták őket. A hercegné, aki egy podcast adásban két évvel ezelőtt beszélt arról a DNS-tesztről, amely kimutatta, hogy 43 százalékban nigériai származású, most azt nyilatkozta, hogy Nigéria "az én hazám" és "alázatosan" barátkozik múltjával és örökségével.

A látogatás alatt a helyi nők egy csoportja, akik magukat Sussex-osztagnak nevezték, körülzsongták Meghant, akit egy könyvvel és nigériai szőttessel leptek meg. A közönség lelkesen javasolt neki nigériai neveket, mint például Ifeoma, ami "kincset" jelent az igbó törzsben, vagy Omowale, ami a jorubák között "a gyermek hazatért" értelmet hordoz.

A hercegi pár első afrikai útja 2019-ben volt, amikor Dél-Afrikát, Malawit, Angolát és Botswanát keresték fel. Harry herceg a nigériai látogatás előtt néhány nappal még Londonban, a Szent Pál-székesegyházban emlékezett meg az általa alapított Invictus Games 10. évfordulójáról, ahol nem találkozott sem a királlyal, sem Vilmos herceggel, apja "zsúfolt programja miatt".

A nigériai út célja részben az volt, hogy népszerűsítsék az Invictus Games-t, a rokkant, sebesült vagy beteg veteránok és katonai személyzet sportrendezvényét. Abujában egy ülőröplabda mérkőzést is rendeztek, ahol Harry herceg a kevésbé esélyes sérültek oldalán lépett pályára, de csapatuk veszített a hivatásos katonák ellen 25:21 arányban. A vereség ellenére a csapattársak hálásak voltak a hercegnek, aki támogatásával mosolyt csalt az összes sérült katona arcára.

Meghan Markle megjelenése is nagy figyelmet kapott, ugyanis egy "Windsor" névre keresztelt ruhában jelent meg egyik rendezvényen, ami heves vitát váltott ki. A New York Post szerint egyesek szerint ez a visszafogott tisztelgés volt a királyi család előtt, míg mások sértésnek tekintették. A ruha, amelyet a kaliforniai Heidi Merrick tervezett, és amelynek minden darabja már korábban elkelt 1350 dolláros áron, a tervező weboldalának információi szerint.

(Borítókép: Meghan Markle és Harry herceg részt vesznek egy bemutató ülőröplabda-mérkőzésen Nigériában 2024. május 11-én. Fotó: Emmanuel Osodi / Anadolu / Getty Images)