Az 58-as halálút

Megrázó tragédia történt a hétvégén Szalántánál, az 58-as úton, ahol Stétz Dániel korábbi Eb-bronzérmes MMA-harcos és kedvese életét vesztette egy balesetben. A veszélyesnek számító útszakaszon korábban is több súlyos baleset történt, és a hatóságok folyamatosan felhívják a figyelmet a körültekintő vezetés fontosságára.

A Blikk információi szerint a tragikus esemény során a 32 éves egykori harcművész, Stétz Dániel egy előzési manőver során ütközött össze egy másik járművel, amely éppen balra kanyarodott, majd az ütközés után az út melletti fáknak csapódott. A balesetben egy 70 év körüli nő is súlyos sérüléseket szenvedett.

Az 58-as út Baranya vármegyei szakasza hírhedt a balesetek miatt, ahol az autósok gyakran előznek megfontolás nélkül. Az út mentén elhelyezett mécsesek és koszorúk a korábbi áldozatokra emlékeztetnek. A hatóságok többször is felhívták a figyelmet a körültekintő magatartásra, de ezek az intézkedések nem voltak elegendőek a tragédiák megelőzésére.

A bama.hu értesülései szerint a hétvégi baleset után nem sokkal ismét történt egy ütközés ugyanezen az útszakaszon, ahol egy személyautó és egy kisbusz karambolozott. 2018-ban egy gyalogost ütöttek el halálosan, 2022-ben pedig két ismert borász vesztette életét egy kereszteződésben történt ütközésben. 2023-ban négy gépjármű és egy motor érintett egy balesetben, ahol egy furgon frontálisan ütközött két szembejövő autóval, és egy motoros egy vészfékező SUV-nak csapódott.

A bama.hu beszámolója szerint a hétvégi tragédia kapcsán büntetőeljárás indult, és a balesetben érintett járművek sebességének vizsgálata, valamint az elhunyt gépjárművezető igazságügyi boncolása is folyamatban van. A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerint a figyelem és a koncentráció hiánya vezethetett a végzetes balesethez, és hangsúlyozták a megfelelő sebesség megválasztásának fontosságát.

A helyi lakosokban jogosan merülhet fel a kérdés, hogy miért történik ennyi brutális baleset éppen ezen a szakaszon. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság válasza még várat magára.