Viber új funkciója a spam hívások ellen

A Viber androidos alkalmazásának új hívószámazonosító funkciója segít a felhasználóknak felismerni az ismeretlen számokat, és figyelmeztet, ha a hívás potenciálisan spam lehet Magyarországon.

A hvg szerint a Viber androidos alkalmazásában mostantól elérhető a hívószámazonosító funkció, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy figyelmeztető üzenetet kapjanak, ha egy ismeretlen számról érkezik hívás, amit a rendszer „biztonságosnak” vagy „potenciálisan spamnek” jelöl.

A felhasználók dönthetnek arról, hogy aktiválják-e ezt a funkciót, amely az összes bejövő hívás azonosítására szolgál, függetlenül attól, hogy a hívó fél használja-e a Vibert telefonáláshoz.

A spamvalószínűségi mutatót egy belső rendszer határozza meg, amely figyelembe veszi többek között a korábbi spamjelentéseket is, amelyeket más Viber-felhasználók tettek. A hívás befejezése után a felhasználók számos további lehetőséget kapnak, mint például a hívás újratárcsázása, jelentése, üzenetküldés, szerkesztés vagy a kontakt mentése.

A rosszindulatú hívók jelentése segíthet más felhasználóknak is. A funkció bevezetése fokozatosan történik a következő napokban azokon az androidos eszközökön, amelyeken a Viber 21.1.3-as vagy újabb verziója fut. A hívószámazonosítást a Viber Beállítások menüjében, a Hívások és üzenetek menüpont alatt lehet engedélyezni, és minden viberes számára ingyenesen elérhető lesz.