Jogosítvány nélküli vezetés miatt balesetezett egy férfi Veszprémben

Egy férfi Veszprémben jogosítvány nélkül okozott balesetet, akit korábban már öt évre eltiltottak a járművezetéstől.

Egy veszprémi férfi, aki korábban már öt évre eltiltást kapott a járművezetéstől, ismét jogosítvány nélkül vezetett, és ezúttal balesetet is okozott. A rendőrség jelentése szerint a 29 éves férfi a balesetet követően került ismét a hatóságok látókörébe.

A baleset kedden reggel történt, amikor egy másik jármű hátulról nekiütközött a férfi autójának Veszprém belterületén. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a férfi soha nem is rendelkezett jogosítvánnyal, és a Tapolcai Járásbíróság már 2022 novemberében öt évre eltiltotta őt a járművezetéstől.

A férfi ellen nem ez volt az első eset, hiszen egy héttel korábban, május 1-jén éjszaka is jogosítvány nélkül vezetett, amit a rendőrség szintén észlelt. Az akkori eljárás során a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges lépéseket megtette, és az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

A legfrissebb, keddi esemény kapcsán újabb eljárás indult a férfi ellen, mivel az eltiltás hatálya alatt bűncselekményt követett el. Emellett a KRESZ megsértése miatt szabálysértési feljelentést is tettek ellene.