Varga Judit új életet kezdhet a Balatonnál

A Blikk információi szerint Varga Judit, az egykori igazságügyi miniszter, aki a kegyelmi kérvény miatti lemondása óta kerüli a nyilvánosságot, egyre több időt tölt Balatonhenyén, és a helyiek szerint hamarosan véglegesen is oda költözhet.

Balatonhenye, a Balaton északi partjának közelében fekvő festői szépségű település, ahol Varga Judit egyre több időt tölt, és ahol a helyiek állítása szerint már a költözést tervezi. A településen az exminisztert jobban kedvelik, mint volt férjét, Magyar Pétert.

Egy helybéli szerint Varga Judit már 2010 óta gyakran látogatja a falut, és a helyiek kedvelik őt intelligens és művelt személyiségéért. A helyi lakosok úgy vélik, hogy Varga Judit nehezen viselte a politikai élet felhajtását, de mostanra lassan megnyugszik, és ha a munkája engedi, hamarosan véglegesen is be költözhet a balatonhenyei házába.

A faluban Varga Judit népszerűsége magasabb Magyar Péternél, ami részben annak köszönhető, hogy Magyar 2019-ben elindult volna a polgármester-választáson, de végül visszalépett, ami csalódást okozott a helyieknek. Varga Judit és Magyar Péter válását követően a balatonhenyei ház és egy helyi telek teljes egészében az exminiszter tulajdonába került.

A Blikk emlékeztet arra, hogy az egykori házaspár 2017-ben 10 millió forint családi otthonteremtési kedvezményt kapott a balatonhenyei házra, de mivel végül nem költöztek be, Varga Judit visszafizette az összeget. Az ingatlan miatt azonban még mindig egy 60 millió forintos jelzáloghitel terheli az exminiszter vállát.