Szegedi fesztiválok 2024-ben

Szeged városa 2024-ben is változatos fesztiválkínálattal csábítja a látogatókat, ahol a zene, a gasztronómia és a kultúra szerelmesei egyaránt megtalálják a számításaikat.

Május 16-án veszi kezdetét a Szeged Napja Ünnepségsorozat a 28. Szegedi Borfesztivállal, ahol a Széchenyi téren közel 160 borász és 30 vendéglátós kínálja majd termékeit. Az ünnepségsorozat 11 napig tart, és több helyszínen, így a Dóm téren és a Belvárosi hídon is zajlik majd.

A város főterén olyan ismert előadók lépnek fel, mint a Belmondo Akusztik, Feke Pál, Gájer Bálint, Malek Andrea és Jáger András, Pál Dénes, Sárik Péter Trió és Berki Tamás, Szekeres Adrien, Varga Viktor. A Klauzál téri Kézműves- és Gasztroudvarban kisüzemi sörök és kézműves ételek várják a látogatókat, míg a Dugonics téren a kézművesek és háztáji termelők termékei lesznek a középpontban május 16-tól.

A Dóm téri kavalkád május 24-26. között élő koncertekkel gazdagodik, ahol a Dzsúdló, a Wellhello és a Magna Cum Laude is színpadra lép. A 23. Szegedi Hídivásár a második hétvégén csatlakozik a fesztiválhoz, ahol a Belvárosi híd és környéke is benépesül.

Júniusban a DEJA VU Fesztivál hozza el a ’90-es és 2000-es évek legendáit az Újszegedi Partfürdőre, ahol Melanie C, a Spice Girls egykori tagja is fellép.

A Szegedi Szabadtéri Játékok, mely hazánk legrégebbi színházi fesztiválja, Péter Bence zongoraművész koncertjével és Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István Ezeregy éjszaka című world musicaljével várja a közönséget. Az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a zenei produkciók mellett színházi darabok is szerepelnek a kínálatban, így a Nouvelle Vague, Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra, Margaret Island, Koncz Zsuzsa előadásai is.

A gyerekek számára a SZINkópé Gyerekfesztivál kínál programokat július 19-21 között az újszegedi Erzsébet Ligetben, óriásbábos felvonulással, bábelőadásokkal és koncertekkel.

Augusztusban a Szegedi Ifjúsági Napok, a SZIN zárja a nyarat, ahol Armin Van Buuren, Kamrad és Zara Larsson is fellép, utóbbi először mutatja be Magyarországon élőben új lemezét.

Szeged tehát 2024-ben is izgalmas fesztiválok sorával vár mindenkit, aki a kulturális és zenei élményeket keresi.