Stallone szerint a régi idők emberei keményebbek voltak

Sylvester Stallone, a híres filmsztár, aki 77 éves korában is kiváló formában van, nem tervezi, hogy visszavonuljon a színészettől. A közelmúltban bejelentette, hogy a Tulsa királya című sorozat második évadával tér vissza, ami nagy sikert aratott a nézők körében.

Stallone egy Instagram-videóban osztott meg egy nosztalgikus felvételt, ahol a Rocky-filmekből ismert bokszkesztyűt tartja a kezében. A színész szerint a mai bokszkesztyűk engedélyezése szigorúbb, mint a korábbi időkben, amikor a Rocky-filmeket forgatták. A régi kesztyűk veszélyességét hangsúlyozva Stallone elmondta, hogy azokat ma már nem is engedélyezik, mivel alig hat unciásak voltak és szó szerint halálosak lehettek. A színész hozzátette, hogy ezek a kesztyűk egy olyan korszakból származnak, amikor az emberek keményebbek voltak.

Stallone úgy véli, hogy az emberek az idő előrehaladtával egyre inkább elkényelmesedtek, ami szerinte nem feltétlenül jó. Az akcióhős szerint az élet egyre könnyebbé válása nem feltétlenül előnyös, mivel az emberi lét velejárója, hogy nehéz helyzetekbe kerülünk. Kritikusan szól a modern kényelmi megoldásokról, mint például a görgős bőröndökről vagy az önműködő fűnyírókról, amelyek szerinte túlzottan megkönnyítik az életet.

A mesterséges intelligencia térnyerését is sajnálatosnak tartja Stallone, mivel úgy érzi, hogy ez aláássa az emberi intelligencia értékét. A színész szerint a mesterséges intelligencia használata olyan, mintha az agyunkat egy befőttesüvegbe tennénk, és hagynánk, hogy a gépek intézzék helyettünk a dolgokat. Stallone hangsúlyozza a kemény munka fontosságát, és úgy véli, hogy az olyan, mint egy erős gyógyszer: rossz ízű, de végül jobban érezzük magunkat tőle.