"Jól tudom érezni magam a saját magam társaságában is" - Schell Juditnak ma már nincs szüksége arra, hogy mindig emberek között legyen

Schell Judit színésznő életében új távlatok nyíltak meg, és ma már a csend és az önismeret kap nagyobb szerepet. Az ötven év után bekövetkezett változások mellett szakmai és magánéleti kihívások is várják.

Az 51 éves Jászai Mari-díjas művésznő, aki korábban nem is akart színész lenni, a közelmúltban Zámbó Jimmy özvegyét, Editet alakította egy sorozatban, amelyet nagyon kedvelt. "Nagyon szerettem a Jimmy-sorozatot. Jól megírt anyag, remek szerep, csodálatos volt forgatni. Fontos állomása lett a pályámnak" – nyilatkozta Schell Judit a Nők Lapjának.

Schell Judit 2018 és 2021 között a Thália Színház művészeti vezetőjeként tevékenykedett, ahol a jegyeladások és pénzügyi kérdések kevésbé, a produkciók létrehozása annál inkább kötötte le. A színésznő elismerte, hogy bár konfliktusok is adódtak, de ezeket kezelni tudja: "A színészek sokszor elégedetlenek, és ezt a saját oldalamról is tapasztalom. Ha volt is bármilyen konfliktus, az inkább ebből adódott. De hát ezt lehet kezelni. Szerintem őszintének kell lenni az emberekkel" – mesélte.

A Thália Színháztól való távozása után sok szabadideje adódott, amit egy életközepi válság érzetével töltött meg, ezért elvégzett egy coachképzést is, hogy jobban megismerje önmagát. "Míg huszonévesen még rohantam, hogy emberek között legyek, ma már nincs szükségem erre ahhoz, hogy jól legyek. Jól tudom érezni magam a saját magam társaságában is" – vallotta be a színésznő.

Schell Judit ma már kerüli a nyüzsgést és többet törődik a lelkével, mint korábban. A dinamikus mozgás helyett ma már a jóga jelenti számára a testi-lelki egyensúlyt. "Két évvel ezelőtt elmentem az első jógaórára, és teljesen beleszerettem ebbe a mozgásformába. A testemnek, a lelkemnek és az agyamnak is nagyon jót tesz" – fogalmazott.