Lopott áramból működött egy pékség Pécsett

Egy pécsi pékség tulajdonosa közel egy évig használt illegálisan áramot, ami 11 millió forintos kárt okozott az áramszolgáltatónak.

Egy férfi, aki egy Pécs melletti településen pékséget üzemeltetett, majdnem egy évig lopott áramot, ezzel jelentős anyagi kárt okozva a szolgáltatónak. A Baranya Vármegyei Főügyészség és a Szigetvári Járási Ügyészség közleménye szerint a vádlott egy bérelt helyiségben működtette a pékséget, és 2022 októberét megelőzően egy ismeretlen személy segítségével módosította a fogyasztásmérőt, hogy szabálytalanul vegyen le áramot.

A módosítás eredményeként a férfi 2022 októbere és 2023 júliusa között közel 11 millió forint értékben lopott áramot. A bűncselekményért akár egytől öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, azonban a vádlott beismerte a tettét, és a közvetítői eljárás keretében már megtérítette a szolgáltatónak az okozott kárt. Ebben az esetben a büntetés korlátlanul enyhíthető, mivel a férfi önként helyreállította a kárt, és az elkövetett bűncselekmény nem súlyosabb öt évnél.

A Szigetvári Járási Ügyészség a vádiratban pénzbüntetés kiszabását javasolta a vádlottal szemben.