Dunakeszi majális: súlyos baleset ért egy ötéves kisfiút

Három ujját roncsolta szét egy játék a dunakeszi majálison egy ötéves kisfiú, aki a baleset következtében kettőt biztosan nem fog tudni a jövőben rendesen használni. Az RTL riportja alapján a gyermek kezét egy forgó játék csípte be, amelyet a többi gyerek túl gyorsan hajtott, és amikor a kisfiú megpróbált megkapaszkodni, történt a baleset. A fiú nagynénje szerint a játékot a gyerekek túl gyorsan pörgették, ami miatt a fiú keze beszorult. Az apa szerint a játék nem volt megfelelően összeszerelve, mivel a gyermek keze be tudott férni a forgó rész és az álló keret közé.

A kisfiú apját telefonon értesítették a történtekről, aki szerint fia nagy fájdalmakat élt át, az első két nap zavart volt és rémálmok gyötörték a kórházban. A baleset óta a gyermeknek két naponta kell kötözésre mennie, ami olyan fájdalommal jár, hogy minden alkalommal el kell altatni. A kisfiú szeptemberben fogja kezdeni az iskolát.

A majálist a dunakeszi önkormányzat szervezte, és a programiroda a baleset óta egyszer érdeklődött a családnál a kisfiú állapotáról. Az önkormányzat nem tartja magát felelősnek a történtekért, azonban a család ügyvédje szerint biztosan volt mulasztás, és a rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást. A Dunakeszi Rendőrkapitányság jelenleg nyomozást folytat az ügyben.