Lemondott a Miss USA címéről Noelia Voigt

A 24 éves Noelia Voigt, aki tavaly szeptemberben nyerte el a Miss USA címét, mentális okokból döntött úgy, hogy lemond a rangos elismerésről.

Noelia Voigt, a venezuelai-amerikai szépség, Instagram-oldalán keresztül osztotta meg döntését, amelyben kiemelte az egészség és a mentális jólét fontosságát. "Soha ne veszélyeztesd a fizikai és mentális jólétedet. Az egészségünk a vagyonunk" - fogalmazott Voigt, aki hozzátette: "Helyezd előtérbe a mentális egészségedet, állj ki magadért és másokért, használd a hangodat, és soha ne félj attól, amit a jövő tartogat, még ha bizonytalannak is érzed" . Bízik benne, hogy továbbra is inspirálni tud másokat, miközben saját életében új fejezetet kezd.

A Miss USA szervezet reagálva Voigt döntésére, kijelentette, hogy teljes mértékben támogatják őt, és hangsúlyozták a mentális egészség prioritását. A szervezet azt is bejelentette, hogy hamarosan közzéteszik az utódja nevét, de jelenleg még felülvizsgálják a protokollokat az ilyen típusú helyzetek kezelésére. A tavalyi versenyen a második helyezett Savannah Gankiewicz volt, aki hawaii származású.

Voigt megköszönte az elmúlt kilenc hónapot, amelyet a Miss USA cím birtokosaként tölthetett, és amely idő alatt lehetősége nyílt változásokat eszközölni és egy nagy álmát megvalósítani. A modell és lakberendező hálát adott azért, hogy a világ minden tájáról új embereket ismerhetett meg, azonban az nem derült ki, mi miatt érezte veszélyben a jóllétét. A 24 éves nő szerint olyan döntéseket kell hozni, amelyek a legjobbak a mentális egészségünknek, és mindenkit arra buzdít, álljanak ki saját magukért és hallassák a hangjukat.

A Miss USA stábja köszönetet mondott a lemondott szépségkirálynőnek, és közölték, versenyzőik mentális egészsége a legfontosabb számukra.