Michael Douglas és az intimitás-koordinátorok

Michael Douglas, a híres színész, úgy véli, hogy az intimitás-koordinátorok korlátozzák a filmesek művészi szabadságát. Szerinte régebben a színészek maguk is képesek voltak kezelni a szexjeleneteket.

A Elemi ösztön, Végzetes vonzerő, és Zaklatás című filmekkel a háta mögött Michael Douglas bátran nevezhető szakértőnek a szexjelenetek terén. A 79 éves színész egy angol rádióműsorban fejtette ki véleményét az erotikus jelenetekről a mai filmekben.

Douglas szerint az intimitás-koordinátorok megjelenése érdekes fordulat, de úgy érzi, ezáltal a stúdiók vezetői elveszik az irányítást a filmesektől. Elismeri, hogy a múltban történtek visszaélések, de úgy véli, a színészek régen képesek voltak maguk is kezelni ezeket a helyzeteket.

A színész hozzátette, hogy a szexjelenetek hasonlóak a harcjelenetekhez, hiszen mindent előre meg kell koreografálni. Douglas tapasztalatai szerint a férfi felelőssége, hogy a nő kényelmesen érezze magát, és minden részletet előre meg kell beszélni. Úgy véli, ez egy lassú folyamat, de ha jól csinálják, akkor organikusnak tűnhet, ami a jó színészi játéknak köszönhető.

Végül Michael Douglas megemlítette, hogy korábbi partnernőivel néha viccelődnek azon, mi lett volna, ha annak idején intimitás-koordinátorral kellett volna dolgozniuk.