Tragikus végű mexikói utazás

Jake és Callum Robinson, valamint egy amerikai barátjuk, Jack Carter Rhoad életük utazására készültek Mexikóba, ám soha nem tértek vissza. Holttestüket egy kútban találták meg Ensenada városában.

Az ausztrál testvérpár és amerikai barátjuk április 27-én tűnt el, és egy héttel később találták meg őket egy negyedik, nem hozzájuk köthető holttest társaságában. A rokonok vasárnap azonosították a három fiatalt. Baja California állam főügyésze szerint a halálukat valószínűleg egy félresikerült rablási kísérlet okozta, bár a helyi drogkartellek szerepét sem zárhatják ki.

Egy álomutazás tragédiába torkollott

Callum Robinson, a 33 éves ausztrál lacrosse-válogatott tagja, San Diegóban élt, és barátnője az Instagramon búcsúzott tőle. Jake Robinson, a 30 éves öccse, egészségügyben dolgozott Ausztráliában, és tervei szerint az amerikai kontinensen utazgatott volna bátyjával. A testvérpár a Coachella zenei fesztiválon is részt vett, majd Mexikóba utaztak.

Az édesanyjuk, Debra Robinson, sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy hazaviszik őket Ausztráliába. Egy GoFundMe oldalon gyűjtött pénz segítségével fedezik a hazaszállítás és a temetés költségeit, amelyek meghaladhatják a 130 ezer dollárt.

Jack Carter Rhoad, a harmadik áldozat, Callum Robinson közeli barátja volt, és egy technológiai vállalatnál dolgozott San Diegóban. Humanitárius munkát is végzett több országban, és augusztusban tervezte az esküvőjét.

A rejtélyes eltűnés és a szörnyű felfedezés

A három férfi egy pickuppal érkezett Mexikóba, és egy félreeső strandot választottak a szörfözéshez. Az utolsó kép, amit Callum Robinson posztolt, egy kávézó tetejéről készült. Amikor nem jelentkeztek be egy Airbnb szálláshelyre, az édesanyjuk segítséget kért a Facebookon. A hatóságok később megtalálták az elhagyott sátrakat, egy kiégett pickupot és az egyik áldozat telefonját.

A holttesteket egy használaton kívüli kútban találták meg, ahol deszkákkal fedték le a nyílást, hogy elrejtsék a gyilkosság nyomait. María Elena Andrade Ramírez államfőügyész szerint a testeket nehezen találták meg, és mindhárom férfit fejbe lőtték.

A gyilkosság háttere és a gyanúsítottak

A rendőrség szerint a gyilkosság egy rablás során történhetett, amikor a férfiak megpróbálták megakadályozni a kocsijuk vagy annak kerekeinek ellopását. A negyedik holttest régebbi lehet, és nem kapcsolódik a három fiatal halálához. Három gyanúsítottat vettek őrizetbe, köztük egy nőt, akinél az egyik áldozat mobiltelefonját találták meg. Jesús Gerardo García, a gyanúsítottak egyike, korábban kábítószerrel kereskedett, és várhatóan a gyilkosságok ügyében is vádat emelnek ellene.

A közösség reakciója

A helyi szörfösök tüntetést szerveztek, igazságot követelve a meggyilkolt férfiaknak és a strandok biztonságának javítását követelve. A tüntetők szörfdeszkákon üzeneteket hordoztak, mint például „Ausztrália, veled vagyunk”. A tüntetés után a szörfösök a tengeren kört alkotva tisztelegtek a férfiak emléke előtt.