Marozsán Fábián búcsúja a római mestertornán

Marozsán Fábián két szettben szenvedett vereséget Alekszandr Sevcsenko ellen a római ezres kategóriájú salakpályás tenisztornán, így már az első fordulóban búcsúzott.

Marozsán Fábián, aki tavaly még a nyolcaddöntőig menetelt a római mestertornán és legyőzte a későbbi világelsőt, Carlos Alcarazt, idén már az első körben kiesett. A magyar teniszező, aki jelenleg pályafutása legmagasabb, a 36. helyét foglalja el a világranglistán, nem tudta megismételni tavalyi sikeres szereplését.

A mérkőzés kezdete jelentős késéssel indult, mivel az előző találkozó, Nuno Borges és Pedro Martinez között, hosszabbra nyúlt a tervezettnél. Marozsán az első szettben több hibát is vétett, és bár közel maradt ellenfeléhez, nem sikerült bréklabdát kiharcolnia, így Sevcsenko szerezte meg az első játszmát.

A második szettben sem fordult a kocka, Marozsán brékhátrányba került, és bár küzdött, a kazah teniszező magabiztosan menedzselte előnyét, végül simán nyerte meg a mérkőzést. A találkozó összesen 1 óra 12 percig tartott.

Marozsán Fábián így nem tudta megvédeni a tavalyi nyolcaddöntős szereplésével szerzett világranglista-pontjait. Sevcsenko a következő körben a 16. kiemelt orosz Karen Hacsanovval mérkőzik meg, míg a másik magyar versenyző, Fucsovics Márton, csütörtökön kezdi meg szereplését Alexandre Muller ellen.

ATP 1000, RÓMA, 1. FORDULÓ

  • Marozsán Fábián – Alekszandr Sevcsenko 3:6, 2:6