Magyar szereplők az amerikai szuperprodukciókban

A Müpa különleges vetítései révén a magyar közönség is részese lehet a New York-i Metropolitan Opera 2024/2025-ös évadának. A HD minőségű közvetítések során nemcsak világhírű operák, hanem magyar művészek alakításai is megtekinthetők lesznek.

A Metropolitan Opera új évadában a klasszikusok mellett kortárs darabok is helyet kapnak. Az évad Jacques Offenbach Hoffmann meséi című operájával veszi kezdetét, melyben a címszerepet Benjamin Bernheim, a szerelmi szálakat pedig Erin Morley, Pretty Yende és Clémentine Margaine kelti életre.

A kortárs opera kedvelői sem maradnak élmények nélkül, hiszen a Grounded című modern darab is szerepel a repertoárban. Ez a történet egy drónpilóta életét dolgozza fel, melyet először Anne Hathaway hozott sikerre a Broadway-n, majd operaként Emily D'Angelo és Ben Bliss előadásában is megcsodálhatjuk.

A klasszikus operairodalom kedvelői a Tosca előadásában gyönyörködhetnek, ahol a címszerepet Lise Davidsen, a partnereit pedig Freddie De Tommaso alakítja.

A magyar közönség külön figyelmet fordíthat Verdi Aidájára, hiszen Amneris szerepében Kutasi Judit lép színpadra. A főbb szerepekben Angel Blue, Piotr Beczała és Quinn Kelsey tűnnek fel.

A Fidelio előadásában Lise Davidsen mellett olyan neves művészeket láthatunk, mint René Pape, David Butt Philip és Tomasz Konieczny.

A Figaro házassága előadásában Michael Sumuel, Olga Kulchynska, Joshua Hopkins, Federica Lombardi és Marianne Crebassa kápráztatja el a közönséget.

Richard Strauss Saloméjá Claus Guth rendezésében kerül színre, ahol Elza van den Heever, Peter Mattei, Gerhard Siegel és Michelle DeYoung formálja meg a karaktereket.

Az évadot A sevillai borbély zárja, ahol Aigul Akhmetshina, Jack Swanson, Andrey Zhilikhovsky és a magyar Kálmán Péter is szerepet kap.

A jegyek a Müpa+ hűségprogram tagjai számára május 8-án, míg a nagyközönség számára május 9-én válnak elérhetővé.