Katy Perry és az AI által generált Met-gála fotók

Katy Perry édesanyját is megtévesztették az AI által készített képek, amelyek azt sugallták, hogy az énekesnő részt vett a Met-gálán.

Katy Perry, a 39 éves amerikai énekes-dalszerző, idén nem jelent meg a május 6-án megrendezett Met-gálán, a divatvilág egyik kiemelkedő eseményén, mégis felbukkantak róla fotók az eseményről. Ezek a mesterséges intelligenciával generált képek annyira meggyőzőek voltak, hogy még az énekesnő édesanyja, Mary Hudson is azt hitte, lánya valóban ott volt. Perry munkái miatt nem tudott részt venni a gálán, de a közösségi médiában terjedő hamis fotók sokakat, köztük az édesanyját is becsaptak.

Katy Perry hétfő este megosztott néhány AI által készített képet, és egy képernyőfotót is közzétett az édesanyjával folytatott üzenetváltásról. Ebben az üzenetben Hudson asszony megdicsérte lánya "különleges ruháját", melyben "úgy nézett ki, mint egy virágkarnevál", anélkül, hogy tudta volna, Perry valójában nem volt jelen az eseményen.

Az énekesnő ezután figyelmeztette édesanyját a mesterséges intelligencia veszélyeire, jelezve, hogy az AI őt is átverte.

Nem csak Katy Perry, hanem Rihanna esetében is hasonló helyzet állt elő. A Grammy-díjas barbadosi énekesnőről szintén készültek mesterséges intelligenciával generált képek, amelyek a Met-gálán való részvételét sugallták, holott ő influenzás lett és emiatt le kellett mondania a megjelenését.