Harry herceg Londonban

Harry herceg kedd délután érkezett meg Londonba, hogy részt vegyen az Invictus Games tizedik évfordulójának szerdai megünneplésén, de III. Károly király túl elfoglalt ahhoz, hogy találkozzon vele.

Harry herceg, aki az Invictus Games tizedik évfordulójára rendezett szerdai ünnepség miatt érkezett az Egyesült Királyságba, felesége, Meghan Markle nélkül utazott, aki két gyermekükkel Kaliforniában maradt. A herceg apja, III. Károly király másodszülött fiaként, a Page Sixnek adott nyilatkozatában megerősítette, hogy az uralkodónak nincs ideje találkozni vele a herceg hazalátogatása során.

A sussexi herceg szóvivője szerint a király zsúfolt programja miatt nem lesz lehetőség a találkozóra, de Harry herceg megértő apja kötelezettségeivel és prioritásaival kapcsolatban, és reméli, hogy hamarosan találkozhatnak. III. Károly egy hete tért vissza a munkába, miután hónapokig keveset szerepelt a nyilvánosság előtt rákbetegsége bejelentése óta.

Harry herceg legutóbbi látogatása februárban volt, amikor is édesapja betegségének híre kapcsán tért haza egy rövid időre, ami állítólag egy óránál is kevesebb ideig tartott. Apa és fia utoljára ekkor látták egymást, amikor III. Károly király nyilvánosságra hozta a rákdiagnózisát. Harry herceg akkor azonnal Londonba utazott, de a brit uralkodó csupán néhány percet töltött a gyermekével, mielőtt az egyik vidéki birtokára utazott.

Harry Londonból Nigériába utazik majd, ahol már csatlakozik hozzá a felesége is.

Harry herceg és a felesége, Meghan Markle 2020-ban hagyták hátra a királyi kötelezettségeiket, majd először Kanadában, később pedig az Egyesült Államokban telepedtek le. Az elmúlt években több interjút adtak, valamint tavaly megjelent a sussexi herceg botránykönyve is. A házaspár egy alkalommal sem kímélte a királyi család többi tagját, így csúnyán megromlott a viszonyuk a brit uralkodóval, Kamilla királynéval, Vilmos herceggel és Katalin hercegnével is.