Az AC Schnitzer tuningcsomagja fokozza az új 5-ös BMW sportosságát

Azok számára, akik extra sportosságot várnak el az új 5-ös BMW-től, az AC Schnitzer tuningcsomagja kínál megoldást, amely még markánsabb megjelenést és jobb menetteljesítményt ígér.

A nemrégiben bemutatott és tesztelt új 5-ös BMW már önmagában is sokak igényeit kielégíti, de vannak, akik ennél is sportosabb külsőt szeretnének. Az AC Schnitzer tuningcsomagja éppen ezekre a vásárlókra szabott, hiszen 30 milliméterrel mélyebbre ültetett futóművet, 20 milliméterrel szélesebb nyomtávot, egyedi karbon légterelőket és 21 colos könnyűfém-felniket kínál.

A tuningcsomag nemcsak a belsőégésű motoros változathoz, hanem az elektromos i5-ös verzióhoz is illeszkedik. Jelenleg csak a szedán kivitelhez érhető el, és a hajtásláncra vonatkozó tuning még várat magára.

A BMW kínálatának csúcsát jelenleg az elektromos i5 M60 képviseli, amely 601 lóerős teljesítményével és 3,8 másodperces 0-100 km/h-ra gyorsulásával a legpotensebb modell, magyarországi alapára pedig 40,5 millió forint. A belsőégésű motoros változatok közül a 550e áll az élen, 489 lóerős plugin hibrid technikájával és 4,3 másodperces 0-100 km/h gyorsulásával, alapára pedig 31,5 millió forint.

A BMW sportkínálatában további izgalmas újdonságok is megjelennek, mint például az M4 CS, amely az M4 aktuális második generációjának egyik legújabb tagja. Az M4 CS 550 lóerős teljesítményével és 650 Nm-es csúcsnyomatékával az M4 CSL-től örökölt motorral büszkélkedhet. Az xDrive összkerék-hajtású kupé 3,4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, ami 0,3 másodperccel gyorsabb, mint a hátsókerék-hajtású M4 CSL. Az M4 CS alapára mintegy 160 000 euró (62 millió forint), és a sorozatgyártása 2023 júliusában kezdődik meg. Az M4 CS könnyebb kivitelét a karbonszálas anyagok széles körű használata és a titán sportkipufogó teszi lehetővé, míg a különleges aerodinamikai csomag és a Michelin Pilot Sport Cup 2 gumik tovább növelik a sportosság érzetét.