McDonald's: Úton az eddigi legnagyobb burger

A McDonald's hamarosan piacra dobhatja minden eddiginél nagyobb hamburgerét, amelyet először csak néhány kiválasztott országban tesztelnek majd, és ha sikeres lesz, globálisan is elérhetővé válik – közölte Ian Borden, a vállalat pénzügyi vezetője.

A Yahoo Finance információi szerint az új termék bevezetésével a McDonald's a nagyobb hamburgerek piacára kíván belépni, amelyekkel a jó ár-érték arányt kereső vásárlókat szeretnék megcélozni. A vállalat stratégiájában a jövőben kiemelt szerepet kapnak majd az olcsó, mégis nagy méretű hamburgerek, amelyekkel szélesebb tömegeket kívánnak elérni.

A McDonald's hamburgerei már jelenleg is ismertek méretükkel, az Egyesült Államokban például a dupla Big Mac, négy húspogácsával rendelkezik, és létezik ennek baconös változata is. Az új, még nagyobb burger bevezetésével a cég várhatóan ennél is nagyobb méretű terméket kínál majd.

A cég már tavaly decemberben jelezte, hogy tervei között szerepel nagyobb hamburgerek piacra dobása. Az új stratégia célja, hogy a McDonald's erősíteni tudja pozícióját az amerikai piacon, ahol jelenleg versenytársai, mint a Burger King, a Domino's és más gyorsétterem-láncok, folyamatosan vásárlókat csábítanak el tőlük.