Varga Judit új életet kezdhet a Balatonnál

A volt igazságügyi miniszter, Varga Judit, aki a kegyelmi kérvény miatti lemondása óta kerüli a nyilvánosságot, most egy balatoni faluba, Henyére vonult vissza.

Varga Judit, az igazságügyi tárca egykori vezetője, a politikai életből való visszavonulása után úgy tűnik, hogy a Balaton egyik csendes községében, Henyén találta meg a nyugalmat. A Blikk információi szerint az expolitikus már a költözést tervezi ebbe a kis településre, ahol egyre több időt tölt.

A helyiek szerint Varga Judit nem egyedül érkezett a faluba, hanem új párjával, Windisch Lászlóval, az Állami Számvevőszék jelenlegi elnökével együtt látogatott el Henyére. Ez a lépés azt sugallhatja, hogy az egykori miniszter nem csak a politikai, hanem a személyes életében is új fejezetet kezdhet.

A kegyelmi kérvény miatti lemondás óta Varga Judit tudatosan kerüli a nyilvánosságot, és úgy tűnik, hogy a balatoni falu nyújthat számára egy védett és nyugodt környezetet, ahol távol lehet a politika forgatagától. A henyeiek Varga Juditot jobban kedvelik, mint Magyar Pétert, mivel úgy érzik, utóbbi cserbenhagyta őket, amikor 2019-ben el akart indulni a polgármester-választáson, de végül visszalépett.

Vargáék balatonhenyei ingatlanja az a ház, amelyre korábban felvették a falusi csokot, ám végül mégsem költöztek a faluba, ezért Varga visszafizette azt. Egy helyi gazdától még egy birkát is vásároltak, ami tovább erősíti a költözési szándékukat.

Ma elbúcsúztam Balatonhenyétől és a házunktól, amibe anno a teljes lelkemet és szívemet beleépítettem, és ahova mostantól csak vendégként járhatok

– írta tavaly májusban az azóta politikussá váló Magyar Péter Instagramon az ingatlanhoz szóló búcsúposztjában. Az akkor még elsősorban Varga férjeként ismert Magyar balatonhenyei polgármesteri ambícióiról korábban itt írtunk részletesen. A Blikk szerint a volt miniszter már az új párjának, az ÁSZ-elnök Windsich Lászlónak is megmutatta a települést, sőt, ők ketten egy birkát is vásároltak. A cikk szerint a volt miniszter már a három fiával is rendszeresen biciklizik a településen.