A magyar ellenzék vezetőjének lejáratása az Origo cikkében

Az Origo által közölt cikkben Magyar Pétert, a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét úgy ábrázolják, mintha félelmében összecsuklott volna, ami a kormányzati média újabb támadását jelenti az ellenzékkel szemben.

Az Origo, amelyet nemzeti szexlapként emlegetnek, egy friss cikkében Magyar Pétert, az ellenzék vezetőjét próbálja lejáratni, azzal vádolva, hogy félelmében összecsuklott. A cikk címe "Testőrök között lapító, félelmében hasmenést kapó Magyar Péter és társai – itt vannak a legújabb mémek!" és a tartalma szerint Magyar Péter a mém-gyártás központjává vált, amiért a "ne féljetek" szlogennel kampányol, miközben magát testőrökkel veszi körül és úgy néz ki, mintha félelmében összecsinálta volna magát.

A cikkben szereplő, közel húsz darabos mém-galéria Magyar Pétert és a sajtót gúnyolja, de ezeket a mémeket kormánypárti Facebook-oldalak és megafonos influenszerek állították elő.

Ez a támadás nem új keletű, hiszen már korábban is hasonló stílusban próbálták lejáratni az ellenzéki párt vezetőit. A cikk emlékeztet arra, hogy hét évvel ezelőtt is hasonlóan durva kifejezésekkel illették Vona Gábort, az akkori ellenzéki párt vezetőjét.

A cikk végén a szerző gúnyosan megjegyzi, hogy Magyar Péter retteghet, de vigyázzon, nehogy ténylegesen összecsukljon. Ezzel szemben Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a Mandinernek adott interjújában elmondta, hogy bár korábban ismerte Magyar Pétert, nem gondolta volna róla, hogy képes lenne a saját feleségét magnóra venni. Gulyás szerint sokan a baloldalon „egyfajta messiást” látnak Magyarban, de úgy véli, hogy azok, akik ma lelkesen csápolnak neki, néhány év múlva vissza fogják sírni az említett szereplőket. Gulyás hozzátette, hogy semmilyen bizalomvesztést nem tapasztalt a kormányzaton belül Magyar miatt, és a miniszterelnök részéről sem érzékel ilyet. Azonban a legújabb fejlemények szerint Magyar Péter azt állítja, hogy az országjárása során a titkosszolgálat elkezdte blokkolni az internetet és a mobilelérést, ami újabb kihívást jelenthet az ellenzéki politikus számára. Gulyás Gergely a legutóbbi nyilatkozatában pedig kijelentette, hogy Magyar Pétert nem "Poloska Péterként" ismerte, ami arra utalhat, hogy a kormányzati támadások egy személyes szintre is átterjedhetnek.