Adácson kisiklott egy mozdony, kamionnal ütközött

Baleset történt Adácson, ahol egy tehervonat és egy nyerges vontató ütközött össze, ami miatt jelentős késések vannak a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely és a Budapest-Eger vonalon. A mozdonyvezetőt a gyöngyösi tűzoltók szabadították ki a fülkéjéből.

A Mávinform és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint a baleset a Kossuth Lajos utcai vasúti átjáróban történt, ahol a tehervonat egy nyerges vontatóval ütközött. A mozdony négy tengellyel kisiklott, és a műszaki mentés várhatóan hosszabb ideig fog tartani. A katasztrófavédelem közleménye alapján a gyöngyösi tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a mozdonyvezetőt.

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt Vámosgyörk és Ludas között mindkét vágányon szünetel a vonatközlekedés. Az utasokat pótlóbuszokkal szállítják, és egyes pótlóbuszok Vámosgyörk és Füzesabony, illetve Hatvan és Füzesabony között járnak. Több vonat közlekedése is változik, a Hernád és a Tokaj IC vonatok Hatvan, illetve Füzesabony állomásig közlekednek.

A Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely, illetve a Hidasnémeti és a Budapest-Eger vonalon a vonatok menetideje 30-60 perccel hosszabbodik meg. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a helyszínre mentőhelikopter is érkezett.

A műszaki mentést a Heves vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja, és a vonatforgalmat mindkét irányban leállították.