Mikroautók használtan: Citroën C1 II, Fiat 500 és Renault Twingo III - szakértői vélemény

A mikroautók intelligens megoldást jelentenek a városi közlekedésben, és három kis ügyes használtautót mutatunk be, amelyeket érdemes megismerni vásárlás előtt.

A mikroautók előnyei közé tartozik, hogy könnyen elférnek a szűk helyeken és alacsony a fogyasztásuk. Ezek az autók ideálisak lehetnek második autónak, például munkába járáshoz vagy gyerekek szállításához. Az Auto Bild szakértői a következő modellekről alkottak véleményt.

A Citroën C1 II esetében a 3,5 méternél rövidebb karosszéria ellenére sem kell lemondani a kényelemről, köszönhetően a lágy rugózásnak. A hátsó ülés és a csomagtartó méreteiben kell kompromisszumot kötni, de a fogyasztás kedvező, nem éri el a hat litert száz kilométerenként. A motorválaszték szűk, és az automatizált kézi váltóval szerelt változatokat nem ajánlják. Az alváz és a féktárcsák állapotát érdemes alaposan megvizsgálni vásárlás előtt.

A Fiat 500 retró dizájnjával nagy sikert aratott, és széles motorválasztékot kínál, beleértve a sportos Abarth modelleket, dízel és LPG változatokat, valamint egy mild hibrid verziót is. A 2015-ös ráncfelvarrás új fényszórókat és multimédiás egységet hozott. A szakértők a kéthengeres motoros változatot ajánlják. A facelift előtti modelleknél gyakoriak a rugók és lengéscsillapítók hibái, valamint a rozsdás kipufogórendszerek. Figyelni kell az olajveszteségre és a fékrendszer problémáira is.

A Renault Twingo III a Smart Forfour második generációjával osztozik a platformon, ami a motor és a sebességváltó hátsó elhelyezkedéséből adódóan nem praktikus. A hátsókerék-hajtás jó fordulékonyságot biztosít, de a kényelem és a szigetelés nem éri el a versenytársak szintjét. A Twingo TCe 90 jó minősítést kapott az Auto Bild tartóstesztjén, de a szívó motorokat ajánlják a turbófeltöltők sérülékenysége miatt. A tengelyfelfüggesztés és a kipufogórendszer is gyenge pontnak számít.

A Citroën C1 II, Fiat 500 és Renault Twingo III mindegyike megfontolandó választás lehet a használtautó-piacon, de fontos tudniuk a leendő tulajdonosoknak a modellek gyenge pontjait és azokat a területeket, amelyekre különös figyelmet kell fordítaniuk a vásárlás előtt.