Űrből érkezett ízesítésű vodka került a polcokra

A Shooting Star Vodka új dimenziókat nyitott a prémium szeszes italok világában, hiszen egy 1977-ben felfedezett meteorittal ízesítették a különleges főzetet.

Ez az ultra prémium kategóriájú vodka az első, amelyet az űrből származó kőzettel készítenek, ezáltal egyedi ízt és állagot kölcsönözve neki. Nemrégiben érkezett meg az Egyesült Államok néhány kiválasztott üzletének polcaira, és ez a termék jelenti a Pegasus Distillerie első tengerentúli bemutatkozását. A vállalatot, amelyet 2021-ben alapítottak Franciaországban, a Burgundia régióban, a csillagos égbolt egyik legfényesebb csillagképe ihlette.

A Shooting Star Vodka alapanyaga organikus, helyben termesztett francia búza és botanikai elemek, amelyeket az iStill – a legmodernebb lepárlási technológiát – felhasználva dolgoznak fel. A lepárlást követően a folyadékot egy hónapon át lassan redukálják a burgundi szeszfőzde alatti 150 méter mély kútból származó kristálytiszta forrásvízzel.

Ez a korszerű gyártási folyamat lehetővé teszi a kis tételű termelést, amely során a készítők egyedülálló ízvilágot és aromákat alakíthatnak ki. A vodka érlelése során legalább egy évig terrakotta edényben tárolják, középen egy meteorittal, amely részben feloldódik a folyadékban, így adva hozzá az egyedi ásványi ízt.

Maxime Girardin, a cég 27 éves alapítója és vezérigazgatója szerint a kondrit, a meteoritokra jellemző ásványi anyag, egyedülálló ásványi ízt kölcsönöz a vodkának, amely tökéletesen harmonizál a vodkákra jellemző sima és kifinomult textúrával.

A Shooting Star Vodka limitált kiadásban, mindössze 4806 palackban került piacra, darabját 70 ezer forintnak megfelelő dollárért kínálják a fogyasztóknak.